"Sankt Bernhard Syndikatet" er en dansk road- og buddymovie instrueret af Mads Brügger.

Ugens film:

Sankt Bernhards-hunden er tredjemand

Mads Brügger har instrueret en af ugens premierefilm i Albertslundbiograferne

'Sankt Bernhard Syndikatet' er en spillefilm inspireret af virkeligheden. Dens lige skal først og fremmest findes i en film som Borat, der blandet komedie og satire på bedste, forunderligste vis.

Handlingen udspiller sig primært i Kina, dog med udgangspunkt i de to hovedpersoners - Rasmus og Frederik - gamle kostskole, Herluftsholm.

De to mødes til en reunion, og snart har Frederik overtalt den noget mere naive Rasmus at bruge sin arv på et forunderligt forretningseventyr: Sammen skal de starte virksomhed i Kina, hvor de kan avle den eftertragtede og luksuriøse 'delikatess' Sankt Bernhard-hunden, som kan indbringe op til én million kroner på det sorte marked!

Det bliver starten på en klassisk road- og buddymovie gennem kinesiske gader og stræder, hvor humoren slår en tand hårdere end i film som 'Klovn' og 'Lost in Translation' omend den klassiske trio - nu bare med en +100 kg tung Sankt Bernhardshund som tredjemand. 'Sankt Bernhard Syndikatet' er instrueret af Mads Brügger og i rollerne som Frederik og Rasmus ses Frederik Cilius og Rasmus Bruun, også kendt fra satireshowet Den Korte Radioavis.

Foxtrot

”Foxtrot” hedder ugens anden filmpremiere.

Da ægteparret Michael og Dafna opsøges af forsvarsmyndighederne i deres hjem med en grusom besked om, at deres søn Jonathan er omkommet i krigen, reagerer de lige stærkt men på hver sin måde. For Dafna bliver det et så voldsomt chok, at hun øjeblikkelig besvimer, hvorimod Michael reagerer ved at overmandes af et voldsomt raseri. Desuden bliver den voldsomme nyhed for ham også en katalysator for et opgør med fortiden og ikke mindst sin mor.

Udfordringen for instruktør og manuskriptforfatter SAMUEL MAOZ (Libanon) var at undersøge, hvordan vi håndterer kløften mellem de ting, vi kan kontrollere og dem, der ligger uden for vores kontrol. Som Einstein siges at have sagt, er tilfældigheder Guds måde at forblive anonym på. ”Foxtrot” er historien om en mands dans med sin egen skæbne. Det er en filosofisk lignelse, der forsøger at undersøge det noget vage begreb ”Skæbne” gennem en fortælling om en far og hans søn. De er langt fra hinanden, men trods afstanden og den dybe adskillelse mellem dem, ændrer de alligevel hinandens skæbne men også deres egne skæbner.

I rollen som ægteparret Michael og Dafna Feldman ses Lior Ashkenazi (Norman) og Sarah Adler (Jellyfish). I øvrige roller ses bl.a. Yonaton Shiray (A Tale of Love and Darkness).

“Foxtrot” vandt juryens store pris ved filmfestivalen i Venedig 2017, og spås gode chancer for at vinde en Oscar for bedste udenlandske film.

"Foxtrot" vandt juryens store pris ved filmfestivalen i Venedig 2017. Pressefoto

Publiceret 08 May 2018 03:00

SENESTE TV