I Albertslund tjente boligejerne i gennemsnit godt 372.000 kroner ved salg af huset.

I Albertslund tjente boligejerne i gennemsnit godt 372.000 kroner ved salg af huset.

Albertslunderne tjener mindst på hussalget

Andre vestegns-kommuner topper

Der er blevet kokkereret tusindvis af måltider gennem årene, man har efterhånden luget flere tons ukrudt væk fra bedene, og med en kæp i bagagebæreren har man lært junior at cykle selv.

Ens hus har rummet mere end bare ens ejendele - det er også der, man har skabt masser af minder.

Og synes man, at det kan være lidt svært at vinke farvel til de rammer, der enten er blevet for store, for små eller bare forkerte, så kan de fleste hussælgere trods alt trøste sig med, at de står med en pose penge i hånden, når handlen er gennemført.

En opgørelse fra boligsiden Boliga viser nemlig, hvor stort et plusbeløb det endte med, når man sammenligner salgsprisen med købsprisen - for de huse på Vestegnen, der er handlet mellem juli og marts.

Her tjente de mest

Det er i Glostrup Kommune, at der er størst kontant forskel i de to priser. 835.923 kroner kunne sælgerne her indkassere på et boligsalg.

“Boligpriserne er nærmest eksploderet i København, og det har fået mange købere til at overveje, hvad de kan få for pengene, hvis de flytter lidt længere væk. Vestegnens kommuner er et godt valg. Både fordi der er kort og nem afstand til København, men også fordi man stadig kan få meget for pengene, hvis man bytter city-lejligheden ud med et hus, siger Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea.

“Boligpriserne er steget ganske meget på Vestegnen de seneste år, og vi forventer, at det fortsætter i både 2018 og 2019. Den primære forklaring skal findes i den lave rente, den stigende beskæftigelse og kommunernes attraktive beliggenhed i forhold til København. Samtidig var det i Albertslund Kommune, at der var den mindste kontante gevinst - omend den var på 372.230 kroner.”

Så meget tjente hussælgerne:

Albertslund Kommune: 372.230 kroner
Glostrup Kommune: 835.923 kroner
Høje-Taastrup Kommune: 559.990 kroner
Vallensbæk Kommune: 624.000 kroner

Publiceret 11 May 2018 14:00