Besøgende fik masser at vide om uddannelsen til fængselsbetjent.

Besøgende fik masser at vide om uddannelsen til fængselsbetjent.

Åbent fængsel:

Der er brug for flere fængselsbetjente

Herstedvester Fængsel invitererede til info-aften om jobbet som fængselsbetjent.

Af
Jørgen Brieghel

Der var lejlighed til at høre om uddannelsen til fængselsbetjent, møde fængselsbetjente og få svar på spørgsmål om den verden, der er inden for murene, da Herstedvester Fængsel mandag holdt orienteringsaften. Baggrunden for tiltaget er, at der er brug for flere fængselsbetjente.

”Vi oplever en stigning i antallet af indsatte, Kriminalforsorgen får nye opgaver, og samtidig er der flere fængselsbetjente på vej på pension. Derfor kommer vi til at mangle fængselsbetjente i Danmark, og derfor sætter vi nu gang i en ekstra indsats for at få flere til at søge ind på uddannelsen som fængselsbetjent,” siger Anne Bunimowicz, chef for Kriminalforsorgens Uddannelsescenter.

Det tager tre år at blive fængselsbetjent, og uddannelsen kombinerer skoleophold med praktik. På skolen lærer man om jura, psykologi, pædagogik, kommunikation og konflikthåndtering og deltager i fysisk træning. Alt det kommer man til at arbejde med, når man i løbet af uddannelsen kommer rundt til forskellige afdelinger i Kriminalforsorgen.

14. maj er der ansøgningsfrist for den uddannelse, der begynder til august. Og gennemfører man uddannelsen, er man garanteret et job i Kriminalforsorgen

Man kan læse mere om uddannelsen og søge optagelse på www.blivfaengselsbetjent.dk

Publiceret 12 May 2018 03:00