Mustafa Ceran er nyvalgt i foreningen af Danske Akupunktører. Foto: brie

Mustafa Ceran er nyvalgt i foreningen af Danske Akupunktører. Foto: brie

Akuzomas får topposter i akupunktørforening

Mustafa Ceran, indehaver af Akuzomas, skal via sine nye poster være med til at præge akupunktøruddannelsen i Danmark

Af
Jørgen Brieghel

”Det er en stor glæde, for det er en blåstempling af mig, at jeg nu får mulighed for at være med i foreningen, der rummer ca. 400 akupunktører”, siger en stolt Mustafa Ceran. Han er indehaver af Akuzomas – klinik i Albertslund Centrum for bl.a. akupunktur, zoneterapi, massage og cupping terapi.

Mustafa Ceran er valgt ind i bestyrelsen for Danske Akupunktører og har fået en post som formand for skoleudvalget.

”Det betyder, at jeg skal følge op på skolernes uddannelsesniveauer og være med til at præge uddannelsen for akupunktører”, fortæller Mustafa Ceran.

”Samtidig skal jeg være ansvarlig for koordinationen mellem Danske Akupunktører og Den Europæiske Akupunktør Union ETCMA. Det sidste betyder, at kravene til den danske uddannelse skal højnes, så den bliver på niveau med de europæiske. Det betyder eksempelvis, at der vil blive stillet nye krav til, hvor mange timer man skal have i klinisk praktik og i den samlede akupunkturuddannelse”.

Mustafa Ceran er blevet anbefalet til de nye tillidsposter af den tidligere bestyrelse i Danske Akupunktører.

”Det er jeg meget stolt over. Min dagligdag bliver udvidet nu. Tidligere har jeg givet noget til mine patienter. Det vil jeg fortsat gøre, men samtidig skal jeg give noget til faget og til de studerende”, siger han.

”Mine patienter skal ikke være bange for, at jeg drosler ned på min tid i klinikken. Arbejdet her i Albertslund vil fortsat have første prioritet. Foreningsarbejdet vil typisk foregå uden for arbejdstid og i weekenderne. Jeg har aldrig været aktiv i foreningsarbejdet før, så det ser jeg frem til”.

Mustafa Ceran siger, at noget af det, der skal arbejdes på i den danske forening er at få skabt et krav om at få en autorisation igennem. Akupunktørfaget er ikke en beskyttet titel, derfor er det vigtigt at arbejde for høje krav til skolerne, mener Mustafa Ceran.

Han har selv stor erfaring i faget. Har haft klinikken Akuzomas i 10 år og har givet flere tusinde behandlinger. Desuden holder han jævnligt kurser for kollegaer og underviser over hele Danmark.

Publiceret 16 May 2018 00:00