Kenni Flink, formand for Temaudvalget, og borgmester Steen Christiansen, udveksler idéer forud for “Fandenivoldsk aften”. Foto: brie

Kenni Flink, formand for Temaudvalget, og borgmester Steen Christiansen, udveksler idéer forud for “Fandenivoldsk aften”. Foto: brie

Kom og fortæl politikerne, hvordan din by skal være

”En fandenivoldsk aften” vender tingene på hovedet. Politikerne skal lytte og borgerne give svarene

Af
Jørgen Brieghel

”Vi skal forny, forandre og forbedre og ikke bare forvalte. Kom og vær med til at skabe en bedre by og kom med de idéer I brænder for. Det her er deltager-demokrati, hvor man virkelig kan være med til at bestemme, hvordan Albertslund skal være. Vi vender tingene på hovedet og lader politikerne og embedsmændene lytte, mens borgerne taler”. Sådan beskriver Kenni Flink (Alt.), formand for Temaudvalget, den ”fandenivoldske aften”, kommunalbestyrelsen inviterer til 23. maj kl. 19-22 i Kongsholmcentret. Det er en aften, hvor alle inviteres. Alle som har noget på hjerte. Alle som har en mening om, hvordan Albertslund skal være. De meninger, der kommer til udtryk her, skal bruges i en medborgerskabs- og fællesskabspolitik, der i sidste ende vedtages af kommunalbestyrelsen.

Borgerne til orde

Men først skal albertslunderne til orde. ”Som politikere har vi meninger om, hvad vi vil med vores by – ud fra vores grundholdninger”, siger borgmester Steen Christiansen (Soc.). ”Men Albertslund er jo borgerne, og de deltager i høj grad i byens udvikling via alle de ting, de gør i hverdagen. Albertslund består jo af mange forskellige fællesskaber. Vi vil invitere albertslunderne til at komme og fortælle, hvad de synes er vigtigt. Hvad der er essensen af Albertslund. Et eksempel er vores integrationspolitik, som baserer sig på ”dem og os”. Her vender vi tingene på hovedet; vi siger: Hvad har vi til fælles uanset baggrund”. ”Der skal skabes et nyt ”vi””, siger Kenni Flink. ”Der er i tiden en tendens til politikerlede. Med den nye fællesskabspolitik, vil vi den til livs. Borgerne får direkte indflydelse på deres by. Men det forpligter også, for så kan man ikke længere pege fingre af politikerne, når man selv har direkte indflydelse”. ”I virkeligheden er borgerinddragelse jo slet ikke nyt for Albertslund”, påpeger Steen Christiansen. ”Vi har gjort det i masser af år i masser af sager. Helt aktuelt er en række borgere, personale, embedsmænd og politikere i fuld gang med at udvikle fremtidens klub for Albertslund. De udfordrer hinanden, og det skal vi gøre. Hvem er vi? Hvor skal vi hen? Hvordan skal Albertslund være?”

Slip gækken løs

Kenni Flink fortæller om selve dagen: ”Vi vender det hele på hovedet og slipper gækken løs. Hvad der sker, afhænger af dem der kommer. Ved sidste udvalgsmøde begyndte vi med oplæg fra Ungecentret og deres musical Homo Albertslundicus. Der var oplæg fra Ambassadørforum, og nu håber vi med denne aften at der vil komme endnu flere indspark udefra. Jeg er personligt meget inspireret af den anderledes måde, der forvaltes på i den engelske by Frome. Noget af stemningen herfra skal gerne blive en del af den fandenivoldske dag. Kommunalbestyrelsen skal gå fra et give svar til at få svar”. ”Vi satser på, dagen bliver en slags speeddating for initiativer!”, siger Kenni Flink. For at dagen skal blive en succes, er det vigtigt at så mange som muligt kommer. I stedet for at tage snakken over ligusterhækken, så kom og tag den på den fandenivoldske dag – lyder opfordringen. Tilmelding på www.albertslund.dk/FIV.

Publiceret 17 May 2018 00:00