Maleri af Susanne Pedersen.

Maleri af Susanne Pedersen.

Se mytologiske skulpturer og malerier om dagligdags genstande

Albertslund Kunstforening har udstilling på Birkelundgård med Michael Sasserson og Susanne Perdersen

Ved et første blik på Susanne Pedersens malerier fanges man ind af en overvældende mængde dygtigt gengivede objekter i et og samme billedrum.

Alligevel er påstanden her, at Susanne Pedersens maleri dybest set handler om ro og fokus.

I et figurativt fortællende univers, hvor billedets forsvindingspunkt eller centrum konsekvent er fraværende i klassisk forstand og hvor alle genstande tilsyneladende er lige vigtige, ses en række dagligdagsgenstande som borde, stole og sofaer. Parallelt hermed optræder maskiner som biler, helikoptere, gravemaskiner, personbiler med mere. Bygninger og mennesker forekommer også, men er oftest gengivet proportionelt mindre end andre objekter.

Disse ophobninger af det moderne liv fremvises neutralt, hverken gengivet med negative eller positive accenter, men kælet for i gengivelsen hvad enten det kunstneriske redskab er blyant eller pensel. Opmærksomheden på farver og former, streg og penselføring skal findes i malerens uddannelse indenfor stoftryk og design.

Michael Sasserson

Når man skal sætte ord på Michael Sasserson og hans gudeunivers, kan det være rigtig svært at finde præcis de ord, der rammer ind i hjertet, som hans personlighed og fortælleevne gør det. Han er en kunstner, som tænker dybt, og med en uovertruffen fortælleglæde fortæller han sine spændende beretninger fra mytologiens verden, og hans fantasifulde og smukke skulpturer visualiserer og understreger historierne.

Selvom tankerne til hans værker stammer fra fordomstid og udspringer fra gamle sagn, formår han at koble historier fra mytologien sammen med nutiden, så indholdet pludselig giver en anden forståelse, en mere håndgribelig virkelighed.

Michael Sasserson er en meget spændende og nærværende kunstner, og man mærker en dyb og oprigtig lyst i ham til at skabe og fortælle.

Skulptur af Michael Sesserson.

Skulptur af Michael Sesserson.

Koncert

Udstillingen slutter den 3. juni kl. 15.30 – 16.30 med koncert med Trio Laudetur. En jazzfløjtenist, en pianist og en af Danmarks dygtigste amatørfagottister, der har fundet sammen i Trio Laudetur. De medvirkende er Jens Erik Raasted, fløjte, Mimi Birkelund, klaver og Søren Blanke, fagot. Programmet omfatter bl.a. Jacques Ibert's ”Histoires” og Mikhail Glinkas ”Trio Pathétique”, foruden musik af J. S. Bach og C. Debussy.

Fernisering

Der er fernisering på udstillingen lørdag den 26. maj, 2018, kl. 14 – 17, hvor begge kunstnere er til stede. Udstillingen, hvortil der er gratis adgang, er endvidere åben søndag den 27. maj samt lørdag og søndag den 2. og 3. juni. Alle dage kl. 14.00 – 17.00.

Se mere om årets udstillinger og arrangementer i Albertslund Kunstforening på www.albkunst.dk

Publiceret 21 May 2018 04:00