Flere og flere unge vil tage murerskeen i hånden. Søgningen til gymnasiet boomer også.

Flere og flere unge vil tage murerskeen i hånden. Søgningen til gymnasiet boomer også.

Unges valg:

Bøger og mursten hitter

Både gymnasiet og mureruddannelsen melder om stigende elevtal

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Når det handler om valget af uddannelse, er der blandt unge i Albertslund for tiden to tydelige tendenser.

Den ene går på gymnasiet og bøgerne, den anden på murerske, mørtel og mursten.

På Albertslund Gymnasium & HF oplever man en stigende tilstrøming af unge, der vil tage deres uddannelse her. Det samme kan mureruddannelsen hos NEXT, der tidligere hed Københavns Tekniske Skole, konstatere.

Ansøgertallet til mureruddannelsen viser en klar fremgang, oplyser NEXT.

I januar 2016 var der 31 ansøgere til uddannelsen, og siden er det gået støt fremad. Til 58 ansøgere i januar 2017, 82 ansøgere i august 2017 og, senest, 91 ansøgere i januar 2018.

12 klasser i alt

På gymnasiet peger kurven den samme vej. Som vi tidligere har omtalt i AP, har det lokale gymnasium i en årrække kæmpet med faldende elevtal, men sidste år ændrede det sig markant, til en større søgning fra de unge.

Den tendens fortsætter nu, og efter sommerferien opretter gymnasiet en hhx-uddannelse, med to nye klasser.

Dermed får Albertslund Gymnasium alle fire gymnasieuddannelser samlet under sig: Stx, der er den almene studentereksamen, htx, den tekniske studentereksamen, hhx, merkantil studentereksamen, og hf-uddannelsen.

I alt 12 klasser oprettes efter sommerferien, heraf er fem nye i forhold til det nuværende skoleår, fortæller en stolt Trine Ladekarl Nellemann, rektor på Albertslund Gymnasium & HF.

“Vi har i nogle år oplevet, at de lokale unge vælger gymnasier andre steder i hovedstadsområdet. Men nu er det som om de unge søger hjem igen, og det er vi selvfølgelig utroligt glade for.”

Samtidig noterer hun med tilfredshed, at der nu kommer en hhx-linje.

“Det betyder jo, at muligheden for en handelseksamen flytter tilbage til Albertslund. Det har vi ikke haft, siden den gamle handelsskole lukkede.”

Efter planen skal Albertslund Gymnasium & HF flytte til en ny placering på Vognporten i marts 2020. Der er også overvejelser om at flytte 10. klasserne ind her.

Publiceret 22 May 2018 05:00