Lars Gravgaard Hansen, formand for beskæftigelsesudvalget, overrækker prisen til kirkegårdsleder Tommy Nilsson. Privatfoto

Lars Gravgaard Hansen, formand for beskæftigelsesudvalget, overrækker prisen til kirkegårdsleder Tommy Nilsson. Privatfoto

Kirkegård: De gør en stor indsats på arbejdsmarkedet

Årets virksomhedspris blev onsdag overrakt til lederen af Herstedvester Kirkegård

Af
Jørgen Brieghel

Man kan måske mene, at valget på en kirkegård som årets virksomhed er usædvanlig. Men formanden for beskæftigelsesudvalget, Lars Gravgaard Hansen (C), gav valget god mening, da han onsdag overrakte årets virksomhedspris til Herstedvester Kirkegård:

"Der er et sted i Albertslund, hvor der er særligt højt til himlen. Hvor skuldrene sænkes og vejrtrækningen helt af sig selv bliver mere rolig. Det mærkes i krop og sjæl, når man træder ind ad den røde låge til Herstedvester kirkegård", sagde Lars Gravgaard Hansen. "Herstedvester kirkegård har gennem årene taget imod en række borgere i Albertslund, der befinder sig et svært sted i deres personlige liv og i deres arbejdsliv. Mennesker, der skal finde sig selv og deres vej på arbejdsmarkedet, og som skal have hjælp, omsorg og støtte."

Rum til at hjælpe

Herstedvester Kirkegård har både haft ledige i flexjob og praktik.

"At stå her på Herstedvester kirkegård, følelsernes holdeplads, i solskinsvejr og holde tale for jer, er stort og følelses betonet", sagde Lars Gravgaard Hansen. "Det viser at I har gjort en forskel, en forskel der er blevet bemærket og fortalt, så VI i Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget har kunne vælge jer, som den virksomhed der har fortjent denne hæder. Blandt mange af kommunens virksomheder udføres der hver dag et flot stykke arbejde for at fastholde en kollega, tiltrække nye kolleager, hjælpe en tilbage til arbejdslivet og tilbage til et fælleskabet. I har dog med jeres 11 aftaler med jobcentret vist, at I gør noget særligt uanset om der er skrevet – eller uskrevne regler, så har I vist vejen".

En del af noget større

"Gennem fællesskabet med andre tegner man sin virkelighed og bliver en del af noget, eller som Fodboldlandsholdet siger, ”en del af noget større”. Det er her realtieterne og virkeligheden skabes og det er her, at vi både som ”normal” medarbejder og som ”den der kommer” bliver stolte og mærker, at man gør en forskel. Og forskellen, det er det vi fejrer her i dag. Takket være Tommy Nilsson og hans seks ansatte samt to kirketjenere som udgør Herstedvester kirkegård, er vi samlet her i dag".

"I er blevet udvalgt fordi I gør en forskel og fordi I på forbilledeligvis har medvirket til, at unge har fået et fast tilhørsforhold og er blevet en del af noget og givet dem håbet og troen tilbage, håbet på, at de kan udvikle deres kompetencer og blive til noget, og vise, at netop de og deres talent er værdsat og efterspurgt", sluttede formanden for beskæftigelsesudvalget.

Herefter overrakte Lars Gravgaard Hansen prisen til kirkegårdsleder Tommy Nilsson: Et diplom og 10.000 kr. til initiativer for de ansatte. Der blev også overrakt et maleri af Vestskoven udført af Herstedøsterkunstneren Billy Sjur Ohlsen.

Det hele blev fejret i Rytterskolen i Herstedvester, og blandt gæsterne var borgmester Steen Christiansen.

Borgmester Steen Christiansen, Lars Gravgaard Hansen og Tommy Nilsson. Privatfoto

Borgmester Steen Christiansen, Lars Gravgaard Hansen og Tommy Nilsson. Privatfoto

Herefter overrakte han prisen til kirkegårdsleder Tommy Nilsson: Et diplom og 10.000 kr. til initiativer for de ansatte. Der blev også overrakt et maleri af Vestskoven udført af Herstedøsterkunstneren Billy Sjur Ohlsen.

Det hele blev fejret i Rytterskolen i Herstedvester, og blandt gæsterne var også borgmester Steen Christiansen.

Publiceret 25 May 2018 09:04