De fire lokalpolitikere klar til kamp. Privatfoto

De fire lokalpolitikere klar til kamp. Privatfoto

Lokale politikere krydsede klinger i fægteringen

Fægteklubber på Vestegnen satte hinanden stævne, og alle tog en politiker med. Fra Albertslund deltog Hediye Temiz

Af
Af Jørgen Brieghel

FÆGTEKAMP For tredje år i træk havde de fire fægteklubber på Vestegnen lørdag sat hinanden stævne til Vestegnsmesterskaberne (VM). En dyst der skal kåre den bedste af klubberne samt etablere gode relationer inden for og på tværs af klubber.

Som et nyt indslag havde arrangørerne opfordret klubberne til at tage en lokal kommunalpolitiker med, i en konkurrence særligt for kommunalpolitikere, bl.a. inspireret af Albertslunds lokalpolitikeres interesse sidste år, da både partierne og Albertslund Fægteklub (ALF) var tilstede ved Gang-i-Byen arrangementet.

Mens Glostrup Fægteklub havde fået lokket deres hjemkommunes Venstre-borgmester til at stille op, lod de tre andre klubber sig nøje med mindre. Albertslund Fægteklub havde fået lokket kommunalbestyrelsens yngste medlem - og formand for Kultur- og Fritidsudvalget - Hediye Temiz (R) til at stille op.

Temiz stillede op med forudgående erfaring med individuel konkurrencesport, idet hun er entusiastisk udøver af taekwondo.

Forud for VM havde hun deltaget i en træning hos ALF, for at blive forberedt bedst muligt på at repræsentere Albertslunds fægteklub i VMs politiker-dyst.

Ved lodtrækning blev de fire politikere sat til at fægte indledende kampe to og to, for at vinderne derefter kunne fægte om 1. pladsen, mens de to andre kunne fægte en kamp om 3. pladsen.

Uheldigvis for ALF og Temiz trak hun som første modstander Rødovres konservative Kim Drejer Nielsen, som havde held til at vinde 5:0, for derefter at vinde finalen.

I kampen om 3.-pladsen lykkedes det Temiz at få et par toucheer på modstanderen, Taastrups socialdemokratiske Thomas Bak, men det var ikke desto mindre ham der til sidst kunne noteres for sejren.

Helt nedtrykt er Temiz dog ikke: "Det var sjovt at få lov til at repræsentere en lokal klub i en sport jeg ikke i forvejen kendte til, og at møde de entusiastiske børn og voksne omkring klubben!", siger hun, og lykønsker ALF med at have hjemtaget sejrene i konkurrencens kategorier for U12-fægtere, Kvindelige veteran-fægtere samt fægteforældre.

Situation fra kampen om tredjepladsen, hvor Hediye Temiz (t.h.) udligner til 2:2 i kamp mod lokalpolitiker fra Høje Tåstrup kommune Thomas Bak.

Situation fra kampen om tredjepladsen, hvor Hediye Temiz (t.h.) udligner til 2:2 i kamp mod lokalpolitiker fra Høje Tåstrup kommune Thomas Bak.

Publiceret 29 May 2018 05:00