Børn fra Laos er blandt dem, der får glæde af de indsamlede penge. Foto: Lars Just.

Børn fra Laos er blandt dem, der får glæde af de indsamlede penge. Foto: Lars Just. Lars Just

Lokal indsamling gav 9.188 kroner til forældreløse børn

SOS Børnebyerne takker for opbakningen

humanitært Frivillige fra Albertslund Kommune var med, da SOS Børnebyerne den 6. maj holdt landsindsamling, og resultatet er nu gjort.

De lokale indsamlere skaffede i alt 9.188 kroner ind til forældreløse børn.

På landsplan samlede 4.355 indsamlere i alt 4 millioner kroner ind til SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn.

”Vi er meget glade for danskernes opbakning. SOS Børnebyerne vil gerne sende et stort tak til de 4.355 danskere, der rev en dag ud af kalenderen for at hjælpe forældreløse og udsatte børn. Og det er fantastisk at se, hvor mange der prioriterede at støtte SOS Børnebyerne, da en af vores indsamlere bankede på døren,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

At indsamlingsresultatet først er gjort op en måned efter landsindsamlingen, skyldes, at SOS Børnebyerne samler ind anderledes end mange andre hjælpeorganisationer for at spare penge.

”SOS Børnebyerne har ikke lokale indsamlingsstationer, hvor man kan hente en tom indsamlingsbøtte og senere aflevere en fuld bøtte. Vi sender indsamlingsbøtten med posten, og indsamleren skal så selv aflevere donationen i en bank. Det er en billigere måde at arrangere en landsindsamling på, og dermed kan vi sikre, at flere penge går til de forældreløse og udsatte børn, indsamlerne er med til at hjælpe,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

MobilePay hitter

Når man kigger på, hvor mange donationer der er kommet via MobilePay, er det tydeligt, at danskerne har taget betalingsappen til sig. Sidste år oplevede SOS Børnebyerne, at danskerne valgte at bruge MobilePay til at støtte indsamlingen 11.250 gange, mens der i år var hele 14.680, der donerede via betalingsappen.

I Region Hovedstaden blev der doneret 319240 kroner via MobilePay, og på landsplan kom der næsten 900.000 kroner ind via betalingsappen mod 600.000 kroner i 2017 og 300.000 kroner i 2016.

”At man kan donere via MobilePay, har gjort det lettere at samle penge ind. Mange folk har ikke længere småmønter liggende, så det er rigtig smart, at man kan betale via sin mobiltelefon,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

Det er især i Region Hovedstaden, at MobilePay er et hit. Sammenligner man befolkningsstørrelsen i regionen med antallet af MobilePay-donationer, er borgere i Region Hovedstaden mest glade for at bruge betalingsappen, mens borgere fra Region Nordjylland i højere grad foretrækker at støtte med mønter og sedler. Andenpladsen går til borgerne fra Region Sjælland, dernæst kommer Region Syddanmarks borgere og Region Midtjylland får en fjerdeplads ud af landets fem regioner, når man måler på, hvor mange gange der er blevet støttet via MobilePay sammenlignet med regionens befolkningsstørrelse.

due

Om SOS Børnebyerne og landsindsamlingen

    Pengene fra landsindsamlingen går til SOS Børnebyernes arbejde for, at flere børn kan vokse op med forældre, der passer godt på dem. I børnebyerne får udsatte og forældreløse børn en ny familie og en ny SOS-mor.

    Uden for børnebyerne samarbejder SOS Børnebyerne med sårbare familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene.

    SOS Børnebyerne arbejder i 135 lande og hjælper på verdensplan ca. 1,6 mio. børn og voksne.

    SOS Børnebyerne driver både børnebyer, lægeklinikker, skoler og børnehaver, og træder til i katastrofer og krig med nødhjælp.

Publiceret 14 June 2018 08:56