Godt vejr og en god bog - så bliver det ikke bedre. Traditionen med Sommerbogen har efterhånden mange år på bagen. Arkivfoto.

Godt vejr og en god bog - så bliver det ikke bedre. Traditionen med Sommerbogen har efterhånden mange år på bagen. Arkivfoto.

Opfordring til børnene: Læs en god bog i sommerferien

Traditionen med "Sommerbogen" gentages i år

Af
Finn Due Larsen

læsning Så er skolernes sommerferie lige om hjørnet, og det betyder traditionen tro startskuddet til Albertslund Biblioteks læsekampagne, "Sommerbogen", for de 7-14- årige.

Ideen med læsekampagnen er få børnene til at læse nogle af alle de gode historier, hvor spændende verdener træder frem og giver dejlige oplevelser.

Skolelærerne anbefaler varmt, at børnene læser i sommerferien, så de kan holde læsningen ved lige og måske endda forbedre den. Det er også muligt at fordybe sig i spændende fagbøger og blive klog på yndlingsemnet.

For at være med i læsekampagnen og få en gavebog, skal man i løbet af sin sommerferie læse tre bøger og skrive sin mening om dem i det hæfte, man får udleveret, når man tilmelder sig. Børnene kan låne bøgerne på biblioteket eller læse dem på deres skærm via eReolen eller eReolen Go.

Hver sommer plejer over 500 børn at tilmelde sig , og på Albertslund Bibliotek håber man naturligvis, at det bliver gentaget i år.

Som sædvanlig har børnebibliotekarerne i løbet af året købt en masse gode børne- og ungdomsbøger til gavebøger. Der er både noget for den nye eller usikre læser og for den trænede og mere krævende læser.

Indholdsmæssigt er udvalget også bredt med både sjove, spændende og mere ”tænksomme” bøger, og der er selvfølgelig også bøger med et godt gys. Så besøg biblioteket, lyder opfordringen, og få inspiration og hjælp til at vælge spændende bøger, der passer til læseniveau og interesser.

"Sommerbogen" sættes i gang 15. juni og varer indtil den 25. august. Man tilmelder sig i Hovedbibliotekets børneafdeling eller på Bibliotek og Medborgercenter Hedemarken. Man kan læse mere om Sommerbogen på www.albertslundbibliotek.dk.

Publiceret 14 June 2018 03:00