Der kan ringes til Tryghedstelefonen døgnet rundt.

Der kan ringes til Tryghedstelefonen døgnet rundt.

Efter skyderier: Politiet opretter Tryghedstelefon

Nummeret kan benyttes af borgerne i Albertslund og Rødovre, og modtager også foto og video

Af
Finn Due Larsen

Skyderier Københavns Vestegns Politi etablerer fra i dag Tryghedstelefonen, som borgerne kan bruge til at kontakte politiet i forbindelse med utrygsskabende adfærd i de to visitationszoner i Rødovre og Albertslund.

Imellem klokken 08 og 22 bliver telefonen besvaret af de lokalbetjente, der arbejder tryghedsskabende i de områder af Albertslund og Rødovre, der er omfattet af visitationszone. Om natten omstilles Tryghedstelefonen direkte til vagtcentralen og dermed er telefonen bemandet døgnet rundt. Tryghedstelefonen erstatter ikke alarmnummeret 1-1-2 eller 1-1-4, som borgerne fortsat skal bruge ved igangværende kriminalitet, men Tryghedstelefonen kan bruges i forbindelse med tip til politiet i form af foto eller videoklip eller hvis man ønsker at tale direkte med Lokalpolitiet.

Tryghedstelefonen har telefonnummer 22 10 54 19. Nummeret kan modtage foto og video på op til 2 minutters varighed.

Borgerønske

Tryghedstelefonen bliver etableret på baggrund af et ønske fra borgerne, som kom frem på et borgermøde i Rødovre i tirsdags:

" Et af de ønsker vi mødte, da vi deltog på borgermødet i Kærene i Rødovre, var yderligere muligheder for at kunne kontakte politiet. Det forsøger vi nu at komme i møde ved at oprette en hotline, nemlig den nye Tryghedstelefon", siger politidirektør Kim Christiansen.

Københavns Vestegns Politi har øget politiindsatsen i de berørte områder med flere synlige patruljer hele døgnet og lejlighedsvis tilstedeværelse af mobil politistation og gående eller cyklende lokale betjente for at skabe tryghed for borgerne. Tryghedstelefonen er en del af den tryghedsskabende indsats i de områder der er omfattet af visitationszone.

Publiceret 15 June 2018 09:01