"Jeg kan godt forstå den bekymring der er til hensynsløs kørsel. Men jeg vil omvendt sige, at jeg har tiltro til at vi i Albertslund godt kan vise hensyn til hinanden", siger Vivi Nør Jacobsen. Foto: due.

SF-forslag sætter sindene i kog: Cykler gennem centret?

Vi skal bedre kunne cykle på tværs af byen, mener partiet

to hjul Er der noget der kan dele vandene i Albertslund, og sætte en rask debat i gang, er det spørgsmålet om kombinationen af cykler og Albertslund Centrum.

Det har to lokale SF-medlemmer hurtigt måttet sande, ovenpå et debatindlæg fra de to på APs hjemmeside og Facebook-side. Det har fået flere til tasterne.

Som det er i dag, må der ikke cykles gennem centret. Men står det til SF, må det gerne blive lavet om.

"Ja! Til cykler gennem centrum", lyder det i overskriften på indlægget, som Vivi Nør Jacobsen, folketingskandidat, og Leif Pedersen, gruppeformand, står bag.

"Det skal være nemt og rart for alle trafikanter, at komme på tværs af byen for cyklister", skriver de, og fortsætter:

"SF gik netop til valg på cykler i centrum i november, og vi arbejder videre med tankerne, som vi er ret sikker, på at andre partier også bakker op om. For det er så oplagt, at vi får trafikken til at glide nemmere og bedre via centrum – og hvis ikke direkte igennem, ja så i hvert fald uden om centeret. Og hvad med en cykelbro hen over togskinnerne, som en del af den åbning af fængselsgrunden?"

"Hovedet under armen"

Reaktionerne kom prompte, og de spænder vidt på vores Facebook-side:

" Jeg har da i flere tilfælde oplevet at være tæt på at blive kørt ned af cyklister, der kører med hovedet under armen. Så en meget dårlig idé", skriver Karsten Ankerdal.

"Ingen cykler i centret", skriver Anni Olsen, og Zenia Egesborg Larsen bakker op:

" Der går ufattelig mange børn, som ofte må springe til siden for ikke st blive ramt. Der er alt for mange der allerede nu raser igennem centeret."

Men det er ikke alle, blandt andre Kadja Carlsen, enig i:

"Jeg orienterer mig og cykler bestemt ikke racerkørsel. Synes det er noget pladder at man ikke må cykle i centret."

Rasmus Schrøder henviser til udenbys erfaringer:

"Kan lade sig gøre andre steder - Roskilde, Solrød..."

Har tiltro

For Vivi Nør Jacobsen er der forståelse for de følelser der kan være i den tohjulede færdsel i centret:

"Jeg kan godt forstå den bekymring der er til hensynsløs kørsel. Men jeg vil omvendt sige, at jeg har tiltro til at vi i Albertslund godt kan vise hensyn til hinanden, selv om der kommer cykler gennem centret."

Hun understreger, at hun ikke har lagt sig fast på, at der skal cykles gennem centret:

"Det kan også være udenom. Det vigtigste budskab er, at man kan skal kunne komme på kryds og tværs gennem vores by på cykel."

Vivi Nør Jacobsen håber, at forslaget kan indgå i den kommende helhedsplan for centret, hvor der både kan tænkes i grønt område og bedre forhold for gående og cyklister.

Publiceret 15 June 2018 06:00