Anmeldelse af koncert i Opstandelseskirken. Arkivfoto: brie

Anmeldelse af koncert i Opstandelseskirken. Arkivfoto: brie

DEBAT: Sommerglad sommerkoncert

Af
John Lau Rasmussen

Hedemarksvænge 107 A

D. 17 Juni afholdte Opstandelses-Kirken sin årlige sommerkoncert. Det blev som sædvanligt en stor oplevelse, med et program som vekslede mellem fællessang og korsang, samt en klavervariation.

Kirken var propfyldet og vi startede programmet med fællessang ”Danmark nu blunder den lyse nat” En sang som vel, om nogen, er en væsentlig del af den danske folkesjæl. Jeg må da også indrømme at jeg havde svært ved holde mine øjne tørre, da en fyldt kirke istemte denne smukke sang op i en større eksistens.

Herefter sang voksenkoret et stykke af Haydn, samt to stykker af Johs. V Jensen, ”De vilde blomster” og ”Yndigt dufter Danmark” : Musik af Svend S. Schultz. Et voksenkor, som under ledelse af organist-assistent. Lene Kristiansen, bliver bedre og bedre.

Herefter fremførte kirkekoret smukt ”Nunc Dimittis” og ”Du skal elske” begge med musik af organist og komponist Carsten Johs. Mørch.

Vi fortsatte med fællessang med Jeppe Aakjærs ” ”Lysglimt på min rude” og Susanne Brøggers

”Så, min sol, gå bare ned” begge med musik af Carsten Johs. Mørch.

Herefter fulgte en fremragende klavervariation over ”Bred dine nådes vinger” fremført og arrangeret af Carsten Johs Mørch.

Efterfulgt fremførte kirkekoret stemningsfuldt ”Sommersol”, med arrangement og musik af Carsten Johs. Mørch.

Voksenkoret / Lene Kristensen fortsatte med en glimrende fortolkning af tre tekster af Hafdan Rasmussen, med musik af henholdsvis Mogens Jermiin Nissen og Michael Bojesen.

Herefter fulgte, som noget nyt, et ”Sommermedley” hvor både kirkekoret og voksenkoret deltog og som var en forfriskende oplevelse Arr. Carsten Johs. Mørsh.

Vi sluttede af med at synge fælles, stående, ”I Danmark er jeg født” af H.C. Andersen.

Opstandelses-kirken er beriget med en musikalsk tradition, hvor det professionelle kor og organister, altid leverer en fremragende oplevelse, men også med en tradition, hvor der er plads til et bredere musikfællesskab.

Publiceret 20 June 2018 04:00