Se billeder og video: Hundredevis af børn synger Børnefestugen i gang

Børnefestugen blev traditionen tro indviet med en fantastisk fællesudgave af Albertslundsangen

Af
Jørgen Brieghel

”Ja, vi må desværre ikke have bål i år. Men vi er så mange ildsjæle, der nok skal brænde for børnefestugen alligevel!”, lyder et fra Preben Iversen fra Baunegården, da vi møder ham tirsdag formiddag på den store plads i Kongsholmparken, hvor Børnefestugen 2018 finder sted.

Preben er en af ophavsmændene til den fantastiske tradition, hvor alle børn fra institutioner og dagpleje mødes til tre dage med lejrliv og fælles aktiviteter. Albertslund gør noget sammen. Det gjorde vi engang, og det gør de endnu for 34. gang.

På scenen denne formiddag stod musiklærere fra Musikskolen med skolens leder Morten Praëm, der har skrevet den elskede Albertslundsang – eller Hjemstavnssangen, som den rettelig hedder. Børn fra Baunegården sang for, og alle børn og voksne stemte i og sang:

”Du er frihed du er fængsel, du er kærlighed og længsel, du er glædens, du er vredens grund, du' alting Albertslund.

Der er ikke nogen anden for vi to forstår hinanden, du er mit hjem, du er mit ly, du er min by”.

I år var børnefestugens tema ”Sagn og lejrbålenes tid - et stort rollespil”.

Dans til sang og musik på den store scene.

Dans til sang og musik på den store scene.

Hele børnefestugen var lavet om til sagnlandsbyen Alberts Lund, som bestod af flere bydele med forskellige kendetegn og navne.

Alle voksne og børn bar udklædning, som førte tankerne hen på Brødrene Løvehjerte, Ringenes Herre og rollespil. På markedspladserne var spåkoner, plattenslagere, lommetyve, musikere og gøglere. Der var smedje, snitteri og andre kunsthåndværksteder, hvor børnene deltog aktivt. I byens kro kunne der købes mad og naturmedicin. Der blev inviteret til bueskydningskonkurrencer, styrkeløftkonkurrencer og andre dueller.

Børnefestugen finder sted for foden af Høegsbjerget.

Børnefestugen finder sted for foden af Høegsbjerget.

Der skulle have været ild i bålene – men på grund af de sidste mange ugers tørke var der jo afbrændingsforbud. Så der var ingen åben ild. Kun varmen fra de mange ildsjæle.

Publiceret 20 June 2018 05:00