Et af Jørgen Schlossers værker. Privatfoto

Et af Jørgen Schlossers værker. Privatfoto

Udstilling med værker af Jørgen Schlosser

Albertslund Kunstforening udstiller altmuligkunstneren Jørgen Schlosser

Af
Af Jørgen Brieghel

Kunst Når man passerer den utraditionelle blå træport ind til huset i Brønshøj, er man ikke i tvivl – man er på vej ind i et specielt univers. Bag hækken gemmer der sig utallige indtryk i alverdens materialer og farver. Grønkål, der vokser på lange pinde, stenskulpturer med ansigter, farvede snore og plastikdimser, utallige træskibe og collager lavet i genbrugsmaterieler.

Lige inden dørklokken hænger der en collage med et rustent rivejern. Jørgen Schlosser er kunstner – men selv kalder han sig bare tingfinder. Jørgens Schlosser har altid været kreativ – faktisk så længe han kan huske. Når de andre i familien spillede kort, sad han og tegnede som barn.

Han har altid været drevet af at skabe noget og der går ikke mange minutter på en dag, hvor han ikke er i gang med et eller andet kreativt.

”Jeg ligger kun stille, hvis jeg er syg. Jeg har mange idéer hele tiden” fortæller Jørgen Schlosser, der har bunker og kassevis med alverdens tingfinder-ting. Potteskår, udklip, vragdele fra stranden, snore og udefinerbare tingester, som mange nok ville betragte som det rene skrammel, hvis de så det. Men for Jørgen Schlosser er kasserne det rene kisteguld. Jørgen Schlosser fortæller om sig selv: Som dreng skar jeg skibe — Det er ikke helt rigtigt, men jeg har altid tegnet og malet – og har aldrig haft travlt med at blive voksen.

Der er fernisering på Albertslund Rådhus 2. juli kl. 15, hvor kunstneren vil være til stede. Udstillingen kan ses frem til den 30. august 2018.

Publiceret 23 June 2018 06:00