Det er kun de officielle grønne poser, der dur til madaffaldet. Foto: Agenda Centret

Det er kun de officielle grønne poser, der dur til madaffaldet. Foto: Agenda Centret

Miljø: Derfor skal du bruge de grønne poser

En plasticpose er ikke bare en plasticpose – og slet ikke når vi taler om madaffald. Madaffaldet må kun i de officielle grønne poser

Af
Jørgen Brieghel

genbrug I kølvandet af, at Albertslund kommune har droppet bioposerne og nu udleverer grønne plastposer til borgernes madaffald, har mange undret sig over, om man ikke bare kan bruge en hvilken som helst plastpose til madaffaldet. Dem har man jo mange af i forvejen i form af f.eks. brugte brødposer, frugtposer og bæreposer.

Senest blev spørgsmålet rejst på Brugergruppens junimøde.

Men det dur ikke med mad affald i andre poser. ”Og det er der èn rigtig god grund til”, forklarer Povl Markussen fra Agenda Centeret. ”Madaffaldet skal i ”Den Grønne”, for bruger man andre poser, tror skraldemanden, at der er restaffald i beholderen, og så har han ordre til, at lade beholderen stå, og i stedet give besked til en anden skraldebil, der kører efter Restaffald, om, at der er en fejlsortering, der skal tømmes som Restaffald. Med andre ord: Kommer du andre poser end Den Grønne i madbeholderen, risikerer du at dit madaffald bliver sendt til forbrænding”.

Publiceret 06 July 2018 08:20