De mange skudepisoder tidligere på året førte til indførelse af visitationszoner. Arkivfoto: Mathias Øgendal

De mange skudepisoder tidligere på året førte til indførelse af visitationszoner. Arkivfoto: Mathias Øgendal

Politiet: Visitationszonerne ophæves fra i dag

Politiet finder ikke længere grundlag for at opretholde visitationszoner i Albertslund og Rødovre. Samtidig lukkes tryghedstelefonen

I dag fredag 6. juli kl. 18 udløber visitationszonerne i dele af Albertslund og Rødovre – og samtidig lukkes Tryghedstelefonen.

Københavns Vestegns Politi forlænger ikke de to visitationszoner, som blev indført i dele af Albertslund og Rødovre den 8. juni og gælder til i dag fredag den 6. juni kl. 18.

”Vi mener ikke, at der aktuelt er grundlag for at forlænge visitationszonerne”, siger politidirektør Kim Christiansen.

Visitationszonerne blev indført efter to uafhængige skudepisoder om aftenen den 7. juni i de to byer.

Gennem efterforskningen blev en 25-årig mand hurtigt identificeret som værende gerningsmand til skudepisoden i Albertslund og er nu varetægtsfængslet.

Fra Rødovre er fire mænd varetægtsfængslet af Københavns Politi efter et skyderi på Gadelandet i Husum. De har relationer til en gruppering i Rødovre, som politiet vurderer er i konflikt med en gruppering i Husum om hash.

Der har siden oprettelsen af visitationszonerne ikke være nye skudepisoder i Albertslund og Rødovre, og politiet vurderer, at visitationszonerne, tryghedsindsats og efterforskningen, herunder fængslingerne har haft en god effekt.

Følger situationen tæt

”Vi følger situationen tæt, og sker der en negativ udvikling, sætter vi de nødvendige indsatser i værk – for eksempel en ny visitationszone”, siger politidirektøren.

Politiet kan fortsat ifølge retsplejelovens bestemmelser visitere personer og ransage køretøjer i områderne, hvis der er mistanke om, at de fx er i besiddelse af våben eller narkotika.

Københavns Vestegns Politi har fortsat skærpet opmærksomheden i Rødovre og Albertslund og efterforsker fortsat skudepisoderne.

Tryghedstelefonen ophører

Som en del af den tryghedsskabende indsats i visitationszonerne oprettede Københavns Vestegns Politi en midlertidig Tryghedstelefon.

Telefonen skulle give borgerne en yderligere mulighed for at kontakte de lokale betjente, som arbejdede i zonerne.

Med ophør af visitationszonerne lukkes Tryghedstelefonen indtil videre:

- Vi oprettede en hotline efter skudepisoderne på et ønske fra borgere, og får vi en ny situation, vil vi overveje at aktivere den igen, siger politidirektør Kim Christiansen.

I alt ringede 17 borgere med tip og oplysninger til politiet blandt andet til de igangværende efterforskninger.

Som altid skal man ringe 114 til politiets servicecenter eller Alarm 1-1-2, hvis det er akut. Man kan også tippe politiet via app’en Politi eller via www.politi.dk

Publiceret 06 July 2018 13:40