Hos Vestforbrænding mener man ikke, der er grund til at tvivle på effekten af, at vi i husholdningerne sorterer plast. Pressefoto: Vestforbrænding

Hos Vestforbrænding mener man ikke, der er grund til at tvivle på effekten af, at vi i husholdningerne sorterer plast. Pressefoto: Vestforbrænding

Det nytter at indsamle plast fra husholdningen

Hos Vestforbrænding mener man ikke, der er grund til at tvivle på effekten af at sortere plast i husholdningerne

Det nytter at indsamle husholdningsplast, som godt 700.000 borgere i Vestforbrændings opland i og omkring Storkøbenhavn sorterer. Det er faktisk en succeshistorie, hvor den indsamlede plast afsættes på det europæiske marked. Det vurderer udviklingschef Yvonne Amskov i en pressemeddelelse fra Vestforbrænding.

”I 2014 afsatte Vestforbrænding 800 tons husholdningsplast på det frie marked i Europa. Den mængde forventer vi at stige til 5.000 tons i 2018. Det europæiske marked er fuldt ud tilgængeligt for alle,” siger Yvonne Amskov.

Hun tilføjer, at markedet har behandlingsanlæg, som kan håndtere meget større mængder, end der nogen sinde kan blive indsamlet i hele Danmark.

De kontrakter, som Vestforbrænding har indgået med udenlandske aftagere, sker efter gældende udbudsregler, og sikrer en genanvendelsesprocent på 75-80%, oplyser Vestforbrænding.

Vestforbrænding med sine 19 ejerkommuner har siden 2012 haft indsamling af husholdningsplast som strategisk fokus. I dag indsamler 16 af de 19 ejerkommuner husholdningsplast hos mere end 700.000 borgere.

”Servicemæssigt har det været en stor succes og til stor positiv overraskelse for borgerne og ejerkommunerne, hvilke mængder der kan indsamles i den enkelte husstand. Jeg synes det er ærgerligt, at det fra tid til anden fremgår, at plasten nærmest oplagres, og at borgerne, som i den grad er med til at sikre, at plasten bliver indsamlet, skal efterlades med det indtryk, at det ikke nytter noget, når det i virkeligheden nytter rigtigt meget,” slutter Yvonne Amskov.

brie

Publiceret 18 July 2018 11:20