Albertslund er en af de kommuner i landet, som har færrest indbrud pr. husstand. Arkivfoto: Mostphotos

Albertslund er en af de kommuner i landet, som har færrest indbrud pr. husstand. Arkivfoto: Mostphotos

Albertslund i bund på listen over anmeldte indbrud

Opgørelse over antallet af indbrud i Danmark placerer Albertslund i den absolutte bund. Flest er der i kommunerne nord for København

Af
Jørgen Brieghel

kriminalitet Det svarer måske ikke helt til din egen fornemmelse. Men en ny opgørelse over indbrud i Danmark fortæller, at Albertslund er en af de kommuner i landet, hvor der er færrest indbrud pr. indbygger.

Det viser en opgørelse fra Bolius.dk.

Ifølge Bolius.dk var der i Albertslund Kommune 12.466 husstande pr. 18. juli 2018.

I 2. kvartal 2018 blev der anmeldt 14 indbrud, og det svarer til, at der i Albertslund var 0.001123 indbrud pr. husstand.

Albertslund Kommune ligger nummer 93 på listen over kommuner med flest indbrud pr. indbygger. Det er en bundplacering. Kun f.eks. Læsø og Lemvig har færre indbrud end Albertslund.

For Albertslund er der samtidig sket et fald i antallet af indbrud. Det højeste antal indbrud havde vi i 4. kvartal af 2009, hvor der blev anmeldt 115 indbrud. I 1. kvartal af i år blev der anmeldt 16 indbrud, og i 2. kvartal er vi nede på 14 anmeldelser.

Det kan man alt sammen se på det interaktive kort fra Bolius.dk

Her kan man også se, at det især er nord for København, at der er mange indbrud i forhold til, hvor mange der bor der. 5 af de 10 kommuner på top 10-listen ligger nord for København med Allerød, Rudersdal, Furesø og Gentofte helt i top.

”At der er så mange indbrud i de nordsjællandske kommuner skyldes formentlig, at der er større værdier i boligerne – især designermøbler og designerlamper – og samtidig er infrastrukturen god, så det er nemt at komme væk. Nogle af boligerne kan ligge gemt bag hegn og hæk, og så er det nemmere at være skjult, når man bryder ind”, siger fagekspert i Bolius, Tine R. Sode.

Publiceret 03 August 2018 08:52