En tur ad stien over de våde enge kræver waders. Foto: Jørgen Hansen

En tur ad stien over de våde enge kræver waders. Foto: Jørgen Hansen

Oversvømmede våde enge er en del af oplevelsen

Stierne og broerne ved de våde enge var oversvømmede efter få dages regnvejr. Det er meningen

Af
Jørgen Brieghel

naturligt Kan det være rigtigt, at broen der fører stien over de våde enge i Kongsholmparken står under vand, blot fordi det har regnet et par dage?

Kan det være rigtigt, at man ikke kan færdes i området uden få våde tæer?

De spørgsmål har flere læsere kontaktet AP for at få svar på.

Vi kontaktede leder af Agenda Centeret, Povl Markussen, der samtidig er brugerrepræsentant i vandselskabet HOFOR’s bestyrelse. Han kommentar er kort og godt:: Ja, det er rigtigt. Det er meningen med det hele, og det er en del af oplevelsen.

”Vi har haft en lang og meget tør periode. Pludselig kommer der vand fra oven. Rigtig meget vand. Jorden kan ikke absorbere det, så vandet løber fra. Flere steder ledes vandet derfor ud i regnvandsbassiner og kanaler. Alt vandet løber gennem systemet og ned til første stop: De våde enge”, forklarer Povl Markussen.

Broen over De våde enge går nu under vandet. Foto: Jørgen Hansen

Broen over De våde enge går nu under vandet. Foto: Jørgen Hansen

Undgår oversvømmelser

”Meningen med de våde enge er, at vandet skal stå her et par dage og langsomt sive ned for til slut, langsomt at sive videre via St. Vejleå og ud i Køge Bugt. Før vi fik de våde enge, ville vandet bare løbe videre og oversvømme de lavtstående arealer ved Vallensbæk Nordmark og Ishøj. Det sker ikke nu. Til gengæld er der så rigtig meget vand i bassinet ved De våde enge. 55.000 m3 vand kan bassinet rumme. Kommer der mere vand, er der overløb, så vandet løber ud i åen”.

Vandet står højt. Foto: Jørgen Hansen

Vandet står højt. Foto: Jørgen Hansen

Meget vand på få dage

”Det er usædvanligt, at der efter en tør periode kommer så meget vand på så kort tid, som det er sket her. Derfor bliver bassinet hurtigt fyldt op. Og så er det klart, at man ikke kan gå i området. Stierne er oversvømmet i de våde enge, og broen står under vand. Det er meningen. Tag det som en naturoplevelse og gå en anden vej. Vandet forsvinder ganske langsomt igen. Jeg gætter på, at efter en uges tid, er vandstanden normal igen”.

Publiceret 15 August 2018 07:00