Andreas Cohen udstiller i Trippendalcentrets Pizzagalleri. Privatfoto

Andreas Cohen udstiller i Trippendalcentrets Pizzagalleri. Privatfoto

Se grafiske værker i Pizzagalleriet

I september udstiller Andreas Cohen i Pizzagalleriet i Trippendalcentret

udstilling Andreas Cohen har arbejdet med billeder på computeren, fra han blev stor nok til at nå tastaturet. Som indfødt albertslunder har han udstillet på rådhuset, på hovedbiblioteket og i beboerhuset i Galgebakken. Nu ser han frem til ferniseringen søndag 26. august kl. 14-16 i Pizzagalleriet i Trippendalcentret, hvor alle er velkomne, også til at kommentere på billederne.

Andreas er født i 1981 men henter en del af sin inspiration fra ældre kunstnere, som grafikeren Palle Nielsen, der i 1960’erne lavede sort/hvide linoleumstryk af den moderne bykulturs og civilisations sammenbrud.

I Pizzagalleriet udstiller Andreas sin sort/hvide/røde digitale billedserie ”Stilhed efter Stormen”. Her ses fotografiske øjebliksbilleder af en postindustriel by, ødelagt og ubeboelig. Menneskene er utydelige og diffuse, som et digitalt flimmer på en skærm. “Det er op til beskueren selv at læse en historie ind i billederne,” mener Andreas.

“Det, der er sket, er overstået, men hvad er der foregået; det er det, der er historien.”

Andreas pådutter ikke nogen et entydigt budskab men føler sig mere som en slags voyeur, der iagttager tingene og lægger det frem til beskuernes egne fortolkninger, siger han.

“Det er altid spændende at høre, hvad andre ser i mine billeder”, siger han. “For mig er Palle Nielsens kunst mere aktuel end nogensinde. I dag lever vi med økonomiernes sammenbrud og terror på gader og stræder, mens magtens ledere sætter freden på spil i et grotesk maskespil, og hele den moderne tilværelses skrøbelige fundament bliver afsløret i globale digitale hackerangreb og cyperkrig.”

Fra Birgit Hauer, som arrangerer Andreas’ udstilling i Pizzagalleriet, lyder der en klar opfordring til at se nærmere på Andreas’ kunst. “Denne gang viser vi en spændende fotografisk billedserie, men Andreas har mange forskellige billeder og inspirationskilder. Det har også været utroligt interessant at høre de overvejelser og valg, som Andreas har gjort sig, kunstnerisk og samfundsmæssigt”, siger hun.

brie

Publiceret 16 August 2018 05:00