Udskiftningen til nye målere vil vare ca. halvandet år. Arbejdet begynder i september. Pressefoto

Udskiftningen til nye målere vil vare ca. halvandet år. Arbejdet begynder i september. Pressefoto

Nu skal Albertslund have nye vand- og varmemålere

Arbejdet med at udskifte til nye, fjernaflæste vand- og varmemålere går i gang i september

forsyning I september begynder udskiftningen af 16.000 gamle vand- og fjernvarmemålere i Albertslund med nye, digitale målere, der automatisk aflæser forbruget. Det vil tage godt halvandet år, før alle målere er udskiftet.

”Når vi vælger at skifte til nye målere, er det fordi, det er en enklere og mere effektiv løsning end den, vi har i dag. For forbrugerne betyder det, at de altid kan være sikre på, at deres forbrug bliver aflæst præcist og til tiden”, fortæller Henrik Gaardhøj Pedersen, projektleder i Albertslund Forsyning i en pressemeddelelse.

I løbet af sommeren har Albertslund Forsyning været i gang med at etablere et nyt radionetværk, der ”snakker” med målerne og henter data hjem til Albertslund Forsyning og HOFORs it-systemer og energirådgivere. Der er blevet sat antenner op til radionetværket på Naverland-højhuset og på varmeværkets skorsten og senere på året monteres yderligere nogle antenner, når rækkevidde og funktion af de første to er testet.

Udskiftningen af målere kommer til at foregå i perioden september 2018 – marts 2020.

Det er montører fra firmaet Intego A/S, som skifter målerne efter aftale med HOFOR og Albertslund Forsyning, der i fællesskab står for projektet. Den enkelte husstand vil modtage brev med yderligere informationer, oplyser Albertslund Kommune.

Man kan læse mere og løbende følge udskiftningen af målere her: www.albertslund.dk/maalerudskiftning samt på HOFOR’s hjemmeside

brie

Publiceret 17 August 2018 08:35