Anne Gry Haugland taler om Inger Christensens poesi. Pressefoto

Anne Gry Haugland taler om Inger Christensens poesi. Pressefoto

Litteraturen Live på Badesøen Festival

Albertslund Bibliotek rykker for første gang ind på årets Badesøen Festival 25. august og præsenterer her et program med litteratur, der kredser om kloden, klimaet og den allestedsnærværende krise

forfattere Udover musik, drinks, radio og pool-stemning kan man på årets Badesøen Festival også opleve litteraturen live, da festivalen introducerer et nyt element til konceptet: et litteraturtelt. Litteraturprogrammet foregår i bibliotekets eget telt inde på Badesøen med et program, som bl.a. byder på besøg af forfatterne Ursula Andkjær Olsen, Lars Skinnebach og Jonas Eika, der vil komme rundt om natur og litteratur, sci-fi, Inger Christensens poesi og jordens endeligt.

“Man ser flere og flere festivaler - både herhjemme og i udlandet - der blander musik og litteratur

“Man ser flere og flere festivaler - både herhjemme og i udlandet - der blander musik og litteratur", siger Jon Auring Grimm fra Albertslund Bibliotek. Privatfoto

“Man ser flere og flere festivaler - både herhjemme og i udlandet - der blander musik og litteratur, og det synes jeg giver en god dynamik og afveksling i et program. Det er også idéen bag planlægningen af programmet til Badesøen Festival, hvor vi i litteraturteltet tager fat på en af tidens store emner, nemlig natur og klimakrise, som flere danske forfattere beskæftiger sig med lige nu”, siger litteraturformidler Jon Auring Grimm fra Albertslund Bibliotek.

Line-up og program

Litteraturteltets program har tre tidspunkter, der alle består af både oplæsning og samtale.

Ursula Andkjær Olsen. Pressefoto

Ursula Andkjær Olsen. Pressefoto

Fra kl. 15.20-16 kan man høre digteren Ursula Andkjær Olsen og forsker Anne Gry Haugland tale om Inger Christensens poesi i anledningen af den nylige udgivelse ‘Verden ønsker at se sig selv’ (Gyldendal, forår 2018) med Christensens efterladte skrifter.

Jonas Eika. Pressefoto

Jonas Eika. Pressefoto

Kl. 16.50-17.30 går forfatteren Jonas Eika på scenen sammen med litterat Elisabeth Friis, hvor de i samtale vil komme ind på sci-fi, økokrik og formernes forfald i Eikas nyeste bog ‘Efter Solen’, som er blevet beskrevet som ‘det bedste sci-fi’ Informations litteraturanmelder har læst i lang tid.

Lars Skinnebach. Pressefoto

Lars Skinnebach. Pressefoto

Elisabeth Friis går også på fra kl. 18.20-19 sammen med digteren Lars Skinnebach, hvis seneste udgivelse har titlen ‘TEOTWAWKI’ (forkortelse ‘The End of the World as We Know It’), som han har lavet i samarbejde med multikunstneren Goodiepal.

Publiceret 20 August 2018 06:00