Arkivfoto.

Arkivfoto.

Opfordring til Pape: Sæt gang i fængsels-plan nu

Borgmesteren opfordrer justitsministeren til at få sat gang i den overordnede planlægning for Statsfængslet ved Vridsløselille

Af
Finn Due Larsen

Fængslet Et nyt, konkret forslag om Statsfængslet ved Vridsløselille bringes nu på banen af borgmester Steen Christiansen. Han opfordrer i et brev justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.) til, at den overordnede byudviklings-plan sættes i gang allerede nu.

"Konkret vil jeg foreslå, at regeringen beder statens ejendomsselskab Freja om - sammen med Albertslund Kommune - at igangsætte den overordnede planlægning for anvendelse af grunden. Jeg tænker på eventuel Masterplan for grunden, arkitekt-konkurrence, trafikanalyser, med videre. Tidsperspektivet herfor er 3-4 år", skriver Steen Christiansen.

Han påpeger videre i brevet, at bygningen stadig i den nævnte periode på 3-4 år kan være til rådighed i forbindelse med en eventuel flygtningekrise. Som tidligere omtalt har regeringen besluttet at sætte bygningen i dvale, for det tilfælde at Danmark igen skal modtage flygtninge og asylansøgere.

Den gamle fængselsbygning har ligget i dvale siden 1. februar. Det har blokeret for Albertslund Kommunes oprindelige planer om byudvikling for fængselsgrunden og det 160.000 kvadratmeter store område omkring.

"Og den mellemliggende periode kan bruges til at finde eventuelle andre bygningsmæssige muligheder for modtage-kapaciteten. Denne tilgang vil også betyde, at stationen vil kunne sælge grunden 3-4 år hurtigere end hvis byudviklingsprocessen først igangsættes, når grund og bygning er overført til Freja", skriver Steen Christiansen, der tilføjer:

"Forudsætningen for ovenstående er selvklart, at Albertslund Kommune i tilfælde af en flygtningekrise vil have forståelse for at regeringen bringer bygningen i anvendelse, og byudviklings-processen derfor må sættes på hold."

Han inviterer Søren Pape Poulsen til en nærmere drøftelse af forslaget, sammen med den kommunale administration. Brevet er også sendt cc til integrationsminister Inger Støjberg (V)

Publiceret 20 August 2018 09:00