Det første stykke af kanalen blev færdigt her ved Byparken. Det samme udtryk har resten af kanalen fået. Foto: brie

Det første stykke af kanalen blev færdigt her ved Byparken. Det samme udtryk har resten af kanalen fået. Foto: brie

Kanalen indviet: Tak for jeres tålmodighed

Som en del af bydelsfesten i Syd blev den nyrenoverede kanal officielt indviet af borgmester og HOFOR-direktør

Af
Jørgen Brieghel

byplan Den er blevet flot. Kanalen. Efter en omfattende renovering kunne borgmester og vand-direktør lørdag officielt indvie den nye kanal.

Det skete i forbindelse med bydelsfesten i Syd. Mellem loppeboder, café-kaffe, grillpølser, fadøl og svingende Street Life Big Band musik.

Fra Café 72 var der lagt en midlertidig træbro over til Byhaven, og her fik talerne lov til at stå.

Fælles for både HOFOR-direktør Frank Brodersen og borgmester Steen Christiansen var, at de begge havde lidt dårlig samvittighed over alt det, beboerne i området har været igennem, mens det hele er stået på.

Som H.C. Andersen

”Det er godt at stå her i dag, efter at vi i fire år har arbejdet med kanalen”, indledte Frank Brodersen, der var velforberedt og havde taget paraply med. Men solen skinnede på ham gennem skyerne!

”Som et eventyr af H.C. Andersen har I været så grueligt meget igennem. Fra at være en grå ælling er kanalen i dag blevet en smuk svane. En renovering, som forhåbentlig vil være med til at skabe nyt liv i området. Efter en meget tør sommer, er der omsider kommet regnvand, og dermed også vand i kanalen. Men der er ikke helt den strøm i vandet, vi havde forestillet os, og vandet fra De våde enge løber ikke helt så hurtigt væk, som det var tanken. Men vi skal nok få det til at virke”, lovede han.

Frank Brodersen gav derefter ordet til Steen Christiansen.

20.000 m2 nylagt Albertslund

”Tillykke til os alle med 20.000 kvadratmeter nylagt Albertslund. Tillykke til os med den nyrenoverede kanal og kanalgade, som nu står færdig. Og jeg vil gerne takke jer, der bor her, for jeres tålmodighed. Også en stor og særlig tak til følgegruppen for Kanalen - som primært er beboerne her i Syd - for jeres store arbejde med at med forny Kanalen og Kanalgaden”, sagde borgmesteren.

Han erindrede om, at det faktisk er 20 år siden, at den omfattende renovering af Albertslund Syd blev søsat i form af Masterplan Syd. Etagehuse og rækkehuse er renoveret, og gårdhusene undervejs. Kanelrenoveringen er en del af hele det projekt.

Rygraden i Syd

”Kanalen og Kanalgaden har gennem alle årene været rygraden i Albertslund Syd. Arkitektonisk. Som transportårer, der fordeler os til boligområder og som et rekreativt, hvor vandet og det grønne skaber liv og oplevelser i hverdagen. Da vi startede Masterplanen for Syd, lovede vi i kommunalbestyrelsen, at en del af pengene, som kommunen fik fra hjemfaldsmidlerne, ville blive investeret i totalrenovering af Kanalgaden og Kanalen.

Det er det, vi kvitterer for i dag”, sagde Steen Christiansen.

Og så tilføjede han: ”Vi er dog ikke helt i mål endnu. Vi mangler stadig at få taget stilling til, hvordan vi får forskønnet de høje betonbolværker og brofagene over Kanalen. Og så ved jeg, at der også bliver arbejdet på at få belysningen forbedret dér, hvor det giver gener på 1. sal.”

Herefter søsatte Frank Brodersen og Steen Christiansen to små plastikællinger, som symbol på at projektet er indviet.

Publiceret 03 September 2018 08:00