Ministeren var med til et redaktionsmøde på

Ministeren var med til et redaktionsmøde på "Albertshøj Lokalblad".

Ældreminister lærte at lave lokalblad på Albertshøj

Thyra Frank besøgte Sundhedshuset og Plejecentret i Albertslund

Af
Jørgen Brieghel

ældrepleje Ældreminister Thyra Frank (LA) fik mandag en masse gode tips til, hvordan man laver et lokalblad. Det skete, da hun besøgte Albertslund.

Besøget gik nemlig til plejecentret Albertshøj, hvor ministeren mødte de fire herrer Harry, Bent, Flemming og Poul, som bor på Albertshøj og samtidig udgør redaktionen bag plejecenterets eget blad ”Albertshøj Lokalblad”.

Beboerbladet er blandt andet med til at sikre, at beboerne bliver inddraget og har selvbestemmelse i beslutninger vedrørende deres liv på plejecenteret.

Thyra Frank hørte om tankerne bag blade,t og fik at vide hvordan det er med til at skabe værdi for beboere og pårørende.

Nils Jensen, Kristina Koch Sloth, Steen Christiansen, ministersekretær og Thyra Frank på rundtur.

Nils Jensen, Kristina Koch Sloth, Steen Christiansen, ministersekretær og Thyra Frank på rundtur.

Inden besøget hos ”Albertshøj Lokalblad” var Thyra Frank blevet modtaget af borgmester Steen Christiansen, formand for social-og sundhedsudvalget, Nils Jensen, forvaltningscheferne Kristina Koch Sloth og Ida Kock Møller samt leder af rehabiliteringsafdelingen og plejeboligområdet Mona Tina Funch.

Thyra Frank i samtale med en beboer i Albertshøj. Pressefoto

Thyra Frank i samtale med en beboer i Albertshøj. Pressefoto

På rehabiliteringsafdelingen vil ministeren blive præsenteret for Albertslund Kommunes arbejde med at inddrage borgerne i deres rehabiliteringsforløb. Målet er, at borgerne skal opnå størst mulig livskvalitet efter endt ophold på rehabiliteringsafdelingen.

Thyra Franks besøg er et led i ministerens rundtur til kommunerne, hvor hun samler gode erfaringer på ældreområdet.

Publiceret 11 September 2018 13:17