Over 1000 mennesker besøgte Mosens Dag.

Over 1000 mennesker besøgte Mosens Dag. Nicky Persson

Mosens dag med snapsesmagning, løb, ridning og zumba

Mosens Dag ved Vallensbæk Søerne lokkede med masser af aktiviteter

Over 1000 mennesker kiggede forbi Vallensbæk Mose søndag for at fejre Mosens Dag, som også var starten på Vestegnens Kulturuge i Vallensbæk.

Og de gik ikke forgæves. Dagen bød på en masse spændende tilbud og aktiviteter for både børn og voksne.

Jan Høgskilde bød alle velkommen i solskinnet, og så kunne ALOTs motionsløb skydes i gang.

Herefter åbnede de mange boder. Børnene kunne lave deres egen fuglekasse sammen med Danmarks Naturfredningsforening, og lige ved siden af kunne de lave gevirsmykker sammen med Bækkehusets naturkonsulent. Seniorhuset Korsagergård inviterede til snapsesmagning og kunsthåndværk, og i teltet med Vallensbæks Kunstnergruppe kunne man være med til at male et farvestrålende fællesmaleri. Madborgerskabs sanseværksted var populært – her kunne man udfordre sin smags- og følesans og hos Vallensbæk Modelskibsklub kunne man både se deres flotte udstilling og sejle med deres modelskibe.

HOFOR havde opstillet en vandforhindringsbane, og her kunne man bl.a. blive bevidst om hvordan man passede på vores vandresurser, og Vallensbæk kommune oplyste gæsterne om de mange gode sundhedstilbud de har på hylden.

Nede ved søbredden var der mulighed for at låne en kano, og nyde den smukke natur fra vandet, og der blev lystfisket inde fra bredden.

Musikanlægget blev tændt, og så kom folk i alle aldre ud på plænen, hvor der blev undervist i zumba. Igen i år stod børnene i kø til Ridecentrets ponyridning, og der var også en spændende opvisning i, hvordan to fårehunde kan styre en hel fåreflok.

Dagens store tilløbsstykke var fejringen af Lille Tildes fødselsdag. Den store kæmpe som Thomas Dambo skabte for to år siden, bød på kage, juice og sang, og minsandten om den ikke også var i stand til at snakke med børnene, med sin rare dybe stemme. Der var pyntet op med flag og balloner og der var ca. 200 gæster til fødselsdagen.

Duften af grillede pølser og kalvesteg på pladsen, fristede de mange gæster. Det var Vallensbæk Moses medarbejdere, som havde tændt for grillen, og de havde godt gang i serveringen af både mad og drikke.

brie

Nicky Persson

Nicky Persson

Nicky Persson

Publiceret 13 September 2018 09:00