Sådan forstiller man sig, at lejlighederne skal se ud - ud mod Nordmarks Allé. Illustration: Zeso Architects

Sådan forstiller man sig, at lejlighederne skal se ud - ud mod Nordmarks Allé. Illustration: Zeso Architects

Pensionskasse melder ud: Vi opfører 91 nye lejeboliger på Albo-grunden

Pædagogernes Pension (PBU) og Kuben Management vandt udbuddet om Albo-grunden i Albertslund og udvikler nu det nye boligområde Rådhus Have

boliger Pædagogernes Pension (PBU) og Kuben Management melder nu ud, præcis hvad de vil opføre på den tomme Albo-grund. Nemlig 91 lejeboliger. Bestående af 85 lejligheder med altan og 6 rækkehuse på området. Det nye boligområde får navnet Rådhus Have, skriver PBU i en pressemeddelelse.

Rådhus Have kommer til at rumme i alt 7.300 kvm. nye boliger. Nøgleord for byggeriet er ”tryghed” og ”lighed”, meddeler PBU. Det skal arkitekturen understøtte med et stort fælles gårdrum med læ og aftensol - og ved at tilstræbe at alle har mulighed for udsyn til nærområdets smukke omgivelser. Byggeriet forsynes desuden med en parkeringskælder.

Det er Zeso Architects, der har tegnet Rådhus Have.

”Vi glæder os i Albertslund Kommune meget over at Pædagogernes Pensions byggeri, Rådhus Have, nu kan sættes i gang. Albertslund ønsker at udbygge sin position som en attraktiv bosætningskommune. Derfor er det et stort plus for byen, at vi nu får dette spændende boligbyggeri. Den positive udvikling, som byen og kommunen er inde i, underbygges nu også af at en pensionskasse for første gang i mange år ønsker at investere i byen," siger Albertslunds borgmester Steen Christiansen i pressemeddelelsen.

Attraktiv investering

Pædagogernes Pension har inden for de seneste år lanceret boligbyggerier med beliggenheder i både København, Helsingør, Nyborg og Horsens.

"Rådhus Have er en meget attraktiv investering for os. Vi er med helt fra starten af byggeriets udvikling, og ser det som en mulighed for at få et større stabilt afkast til vores medlemmer. Albertslund er interessant for os, fordi byen har det rette mix af vækst og strategisk god beliggenhed i forhold til København. Vi har valgt at investere i Rådhus Have, fordi vi her kan bygge attraktive lejelejligheder. Rådhus Have vil skabe dejlige rammer for både børnefamilier og 55+-segmentet," udtaler ejendomsdirektør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension, i pressemeddelelsen og tilføjer, at medlemmerne vil få fortrinsret til at leje boligerne.

Pædagogernes Pension

Pædagogernes Pension administrerer pensioner for mere end 110.000 pædagoger. De årlige pensionsindbetalinger udgør 3 milliarder kr. I alt forvalter Pædagogernes Pension en samlet pensionsformue på ca. 70 mia. kr. oplyses det i pressemeddelelsen.

Kuben Management er, i lighed med PBU’s førnævnte øvrige byggeprojekter, også projektudvikler og bygherrerådgiver på Rådhus Have-byggeriet.

"Rådhus Have er endnu et eksempel på, hvordan vi i samarbejde med dygtige arkitekter, og professionelle investorer kan udvikle nye, spændende projekter, der rammer de ønsker kommuner, investorer og kommende beboere har til moderne boliger. Bag Rådhus Have ligger blandt andet en stor markedsanalyse fra rådgivningsvirksomheden Exometric, der har afdækket områdets boligpotentiale på det konkrete projekt, og den viser en meget stor interesse for det centralt beliggende boligprojekt," udtaler Ulf Christensen, adm. direktør i Kuben Management og Exometric i pressemeddelelsen. Både Kuben og Exometric er i dag en del af NRGi koncernen.

brie

Publiceret 14 September 2018 09:05