Leif Pedersen. Arkivfoto

Leif Pedersen. Arkivfoto Jeppe Carlsen

DEBAT: Initiativer mod vejstøj

Leif Pedersen, Medlem af kommunalbestyrelsen, formand for Miljø-og byudvalget (SF)

I SF har vi igennem flere sat støj på den politiske dagsorden. Vi har nemlig over 1800 borgere i kommunen som er belastet af trafikstøj. Det har vi længe ment var for mange og vi har især efterlyst at der blev sat initiativer i søen som kunne gøre noget ved det. Nu begynder der at ske noget.

Kommunalbestyrelsen vedtog i sidste uge at omlægge trafikken på Albertslundvej, omtalt her i AP under overskriften ” Nu skal farten ned på Albertslundvej”.I praksis er dette et støjreduktions projekt, midlerne kommer nemlig fra de 500.000 som blev afsat til initiativer til at sænke støjen i budgettet for 2018. Omlægningen af vejforløbet forventes at nedbringe støjen med ca 1,5 Db. Ikke meget kunne nogle måske mene, men det er dog en reduktion. SF er her tilhænger af, at vi tager de små reduktioner vi kan få, i stedet for at vente på de store reduktioner som måske aldrig kommer. For den enkelte borger, vil en reduktion altid have en eller anden betydning.

Næste støjprojekt er på vej. På det kommende udvalgsmøde i denne uge, er der en sag på, hvor der bliver indstillet at gennemføre et projekt med at måle støjen fra trafikken real time. Det skulle gerne give et bedre indblik i den faktuelle belastning. Som det er nu, sker ”målingen” ud fra statistiske beregninger. Der er nu kommet ny teknologi på markedet, som gør faktiske målinger betydeligt billigere. SF ser virkelig frem til dette projekt som gennemføres sammen med bla GATE21 og Silent City samarbejdet samt en række andre partnere.

I øvrigt er det værd at bemærke, at GATE21 d. 1. oktober holder Folkemøde om støj.

SF vil fastholde sit tryk på at støjen skal alvorligt og at der skal gøres noget, for at reducere støjen der hvor den er værst.

Publiceret 18 September 2018 06:00