Høstmarked på Roskilde kro for fjerde år i træk var en succes. Privatfoto

Høstmarked på Roskilde kro for fjerde år i træk var en succes. Privatfoto

Se billederne: Foreningerne åbnede kroens døre til høstfest

Over 300 besøgte Roskilde Kro, da de syv foreninger på stedet holdt høstmarked

Af
Jørgen Brieghel

efterår ”Det var en fantastisk dejlig dag. Vejret var skønt, der var fuldt hus, og alle var tilfredse”. Formanden for Foreningshuset Roskilde Kro, Susanne Storm Lind er glad, efter et vellykket høstmarked søndag.

Over 300 mennesker lagde vejen forbi, og de fik en god oplevelse. Uden for i haven var der sat lange borde op, lagt farvestrålende duge på og gjort plads til, at man kunne sidde og spise noget af alt det, der kunne købes ved boderne.

Man kunne også møde kroens foreninger, som havde godt gang i aktiviteterne.

Inden døre var der lige så aktivt.

Boder med ting

Susanne Storm Lind bød velkommen til dagen med en lille tale fra toppen af trappen.

”Velkommen til vores fjerde arrangement her i disse skønne omgivelser ved Roskilde kro. Vi har i år ca. 15 meget forskellige boder med masser af skønne ting f.eks. fine tørklæder, søde små træ-mus, honning, filt, strik og meget meget mere - måske I får lyst til selv at presse æbler til lækker saft ovre hos de grønne spejdere – nyde musikken ved Per Spillemand eller deltage i børneaktiviteterne hos de blå spejdere. Vi har besøg af Produktionsskolen, vores lokale beredskab og Ole med hestevogn og ponyridning. Forfatteren Jørgen Nielsen er her også og sælger hans nyeste bog om ”Roskilde kro”, - en bog som jeg virkelig kan anbefale af læse”, sagde Susanne Storm Lind.

Dans og sang i salen

Inde i den nymalede sal dansede Line-danserne og Gamle Danses Værn. Albertslundkoret sang efterårssange, og der var salg af malerier. aGamerz fik også mulioghed for at vise, hvad de kan på computerne.

Uden for blev der serveret kaffe og kage, forskellige supper hos spejderne og pølser med brød ved bålhuset.

”Mange af gæsterne blev der hele dagen og hyggede sig. De gik rundt ved boderne, fik oplevelser og slog sig ned ved bordene”, fortæller Susanne Storm Lind.

Overskud fra salget går til renovering af kroen.

Publiceret 19 September 2018 07:00