Privatfoto

Privatfoto

DEBAT: De unge skal med i medborgerskabspolitikken

Paw Østergaard Jensen, medlem KB for Socialdemokratiet.

Vi har en fællesskabs og medborgerpolitik i høring lige nu.

En ny måde at skabe politik på prøves af i Albertslund: en slags før høring hvor input søges til videre bearbejdning.

Øvelsen er at lade borgere være med meget tidligt i skabelsen af en ny politik.

Jeg sidder selv i temaudvalget, et såkaldt §17,4 udvalg, hvor det vi arbejder med lige nu er en ny fællesskabs og medborgerpolitik.

Politikken handler om at finde veje til at fremme sammenhængskraften i vort lille albertslundske samfund. På kommunens hjemmeside ligger et udkast til politikken, med en masse gode tanker og positiv energi og retning.

Vi mangler imidlertid efter min mening en del om vore yngre medborgere.

De skal opleve fællesskabet tidligt når de starter i daginstitution mv. Og ikke mindst når de begynder i folkeskolen. At styrke dette yderligere er forudsætningen for et stærkt lokalt, demokratisk og sammenhængende fællesskab på tværs af alle skel iøvrigt i vores by. Folkeskolen bør være i konstant samarbejde med det omgivende lokale miljø; institutioner, foreninger, erhvervslivet og boligområder.

Der er så meget grokraft rundt omkring i Albertslund, ikke mindst i vore foreninger, at det vil styrke skolen og foreningerne at arbejde mere sammen.

Det er en gammel ide fra mig at feks idrætsforeninger i meget højere grad skal involveres direkte i undervisningen, gennem featureuger, ved at klumpe undervisningen i samlede forløb eller ved at ‘overtage’ dele feks svømmeundervisningen med sine dygtige uddannede trænere.

Det er blot én ide, jeg tror mange andre kan byde ind på samme vis. Jeg tror fællesskabet og oplevelsen af det styrkes når man skaber noget sammen, feks gode sportsresultater.

Unge mennesker som er aktive i foreninger viser sig også at danne de netværk som skal til at gennemføre en uddannelse og få et job, både fritidsarbejde eller ‘for alvor’ bagefter.

Jeg foreslår også derfor at vi meget konkret skriver en ambition ind i den nye fællesskabspolitik om at fremme foreningsdeltagelse ved at forære alle børn 2 x 3 måneders gratis medlemskab af en idræts eller friluftsforening ved det fyldte 6 år.

Kom med jeres ideer og forslag, de vil blive læst med glæde i temaudvalget.”

Publiceret 19 September 2018 05:00