BREAKING: Pape lover nu at overdrage fængslet til Albertslund

Regeringen vil træffe en beslutning om afhændelse "inden for få uger", sagde justitsministeren i Folketingets spørgetid i dag

Af
Finn Due Larsen

Fængslet Så er der godt nyt for Albertslund Kommune, når det handler om det lukkede Vridsløselille Statsfængsel.

I Folketingets spørgetid i dag har justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.) ladet forstå, at regeringen vil træffe beslutning senere her i oktober om at afhænde den gamle fængselsgrund til Albertslund Kommune.

Det skete som svar på et spørgsmål fra folketingsmedlem Mattias Tesfaye (Soc.):

"Vil ministeren forholde sig til de spørgsmål, borgmester i Albertslund, Steen Christiansen, ønsker at få afklaret i et brev sendt til justitsministeren og udlændinge- og integrationsministeren den 5. juli 2018, om, hvilke planer regeringen har med grunden til det nu lukkede Vridsløselille Statsfængsel, samt forholde sig til borgmesterens forslag om, at regeringen bør bede statens ejendomsselskab Freja om – sammen med Albertslund Kommune – at igangsætte den overordnede planlægning for anvendelse af grunden?"

Søren Pape Poulsen svarede, at en beslutning nu er på vej. Da Mattias Tesfaye spurgte ind til, hvornår der er en afklaring, svarede ministeren "inden for få uger".

Med andre ord betyder svaret, at fængslet, der blev overtaget af regeringen i 2015 for at huse afviste asylansøgere og siden februar i år har været tomt og stået i "dvale-beredskab", nu kan overdrages til kommunen, til brug for byudvikling, med boliger og andre af de oprindelige planer for fængselsgrunden.

Et løft for Albertslund

Mattias Tesfaye er glad for ministerens svar:

"Jeg er først og fremmest glad på Albertslunds vegne. Det er noget kommunen har arbejdet meget på i meget lang tid. Det bliver et kæmpe løft til Albertslund."

Han mener, at det er hele kommunalbestyrelsens fortjenteste, på tværs af partierne:

"Det her er noget man har været enig om, uanset om man er rød eller blå."

Vi følger op på sagen...

Publiceret 10 October 2018 14:10