Så er æblerne samlet sammen, og er klar til at blive presset til juice. Privatfoto.

Så er æblerne samlet sammen, og er klar til at blive presset til juice. Privatfoto.

Sjov og sundhed præger skolen

Herstedøster Skole har sat sundhed på skemaet hele ugen

Af
Finn Due Larsen

Skoleliv På en tur gennem gangene på Herstedøster Skole mødes man i denne uge af ivrige elever, der stiller spørgsmål som:

“Der er jordbær og is i. Vil du smage”, og:

“Det er sundt at grine. Vil du høre en vittighed?”

Der er fuld gang i værkstederne på Herstedøster Skole i denne uge. På tværs af klassetrin arbejdes der med en bred vifte af emner under det overordnede tema, som i år er sundhed. Eleverne har blandt andet lært om, hvordan man skaber et et sundt indeklima, velvære for krop og sjæl, sund morgenmad og førstehjælp.

“Det er en fornøjelse at opleve det engagement og den glæde ved samarbejdet, som hele skolen emmer af” siger skoleleder Birgitte Pilgård.

Et hold med elever har været ude og samle æbler i nærområdet, og alle æblerne skal nu presses til frisk, hjemmelavet æblemost, mens et andet hold har arbejdet med kemien i hverdagen, og har fremstillet cremer uden brug af usund kemi. Begge dele kan købes/testes, når skolen åbner dørene for alle forældre og søskende torsdag aften.

Her kan man også se plancher og høre eleverne fortælle om deres nye viden, få taget sit blodtryk, se zumba og i det hele taget opleve, hvor mange forskellige emner, eleverne har været omkring.

Set med elevøjne giver ugen mange gode oplevelse både fagligt og socialt. På spørgsmålet om, hvorfor det er sjovt at arbejde sammen med nogle fra andre klasser svarer Tobias fra 4.F:

“Fordi man lærer noget af hinanden”. Attila fra 7.F siger, mens andre siger:

“Det er sjovt, fordi man også møder andre elever og lærer dem bedre at kende, og jeg kan også godt lide at arbejde på en anden måde end bare de almindelige opgaver”

Ugen sluttes af med skolernes motionsdag på fredag , hvorefter alle børn sendes afsted på en velfortjent efterårsferie - forhåbentlig fyldt med sundhed.

Publiceret 11 October 2018 05:00