Fra avisens Facebook-side, hvor vi kunne fortælle nyheden om fængslet.

Fra avisens Facebook-side, hvor vi kunne fortælle nyheden om fængslet.

Fængslet hvad nu: Boliger, hotel, museum...?

Masser af forslag fra læserne til hvad fængselsgrunden skal indeholde

Af
Finn Due Larsen

Byudvikling Nyheden om at Vridsløselille Statsfængsel nu kommer tilbage på Albertslund Kommunes hænder vakte i den forgangne uge tydeligvis glæde blandt læserne af avisens Facebook-side.

Her havde nyheden ikke været delt længe, før det væltede ind med forslag til hvad der skal ske med området, når regeringen senere på måneden - som det nu forventes fra alle sider - træffer den endelige beslutning om at overdrage området til kommunen igen.

"Hotel", skriver Inge Balder, mens Martin Bingen Jørgensen remser flere muligheder op:

"Øvelokaler, ungdomsboliger, museum, café, teater, galleri.."

Stefan Kærbo Kislov har også ønskesedlen klar:

"Street food, ungdomsboliger, fitness , biograf , museum , en park med grønne områder..."

Men Michael Melchert mener, at det først og fremmest handler om boliger:

"Der skal hverken være øvelokaler, ungdomsboliger, museum. Heller ikke offentlig drevet cafe, teater eller galleri. Der skal slet ikke være fitness, når der ligger 2 andre indenfor 500 meter. Det er skattekroner hældt ud til ingen verdens nytte, når alle de tilbud er indenfor kort rækkevide i forvejen i byen, vel at mærke steder som har masser af kapacitet til flere brugere af dem", skriver han i et længere indlæg, og fortsætter:

"Vi skal have boliger, og masser af dem, for det er hvad som der er behov for. Det giver nye skatteindtægter og vækst til Albertslund, som byen så desperat har behov for."

Boliger er også Vivi Nør Jacobsen med på, men har også andre ønsker:

"Et blandet boligområde for familier, unge, ældre, der bor stort og småt til leje, andel eller eje. En dejlig park - hvor frugttræer og andre træer er bevaret. Lidt erhverv og masser af fællesskab. "

Men Pia B. B. Larsen mener dog, at det ikke er ligegyldt hvilke boliger der er tale om:

"Ja hvis du mener billige boliger til for eksempel førstegangs unge der gerne vil flytte hjemmefra men ikke har en formue til ejerboliger! Eller lejede boliger i Albertslund. De er jo ikke til at betale."

Hvad mener du skal ske med fængselsgrunden? Vær med i debatten på avisens Facebook-side, facebook.com/albertslundposten.

Publiceret 16 October 2018 05:00