Filmen om den første mand på månen - Neil Armstrong - har premiere torsdag. Pressefoto

Filmen om den første mand på månen - Neil Armstrong - har premiere torsdag. Pressefoto

Ugens film: Et lille skridt for et menneske..

Filmen om astronauten Neil Armstrong har Danmarkspremiere i Albertslundbiograferne

biograferne Et lille skridt for et menneske, et kæmpe spring for menneskeheden”. Alle ved, hvem astronauten Neil Armstrong var. Men næsten ingen ved, hvem mennesket Neil Armstrong var.

Det kan man få mere at vide om i filmen ”First Man”, der har premiere i Albertslundbiograferne torsdag.

Neil Armstrong er en af en lille gruppe mænd, der først medvirker som testpiloter i udviklingen af en ny tids jetjagere og siden udviklingen af den bemandede rumfart. Begge dele med stor risiko for deres liv og helbred. Gang på gang må de samles om at mindes kammerater, som ikke klarede den, men gav deres liv for fædrelandet. Og hjemme venter en familie, der aldrig kan være helt sikker på, om deres mand eller deres far kommer ind ad hoveddøren igen. Neil Armstrong lever på den yderste knivsæg af den teknologiske forkant, hvor forskellen på liv eller død afgøres af marginaler. Han oplever fejl og katastrofer og personlige tab. Hver gang er han dog klar til at rejse sig igen og trodse faren. Indtil den dag i 1969, hvor mennesket for første gang sætter foden på en fremmed klode.

”First Man” er den ukendte historie om Neil Armstrong og hans kammerater, der risikerede livet for at udvikle NASA’s rumprogram og dækker perioden 1961 til 1969, hvor Armstrong oplevede både store sejre og personlige tragedier. Instruktøren Damien Chazelle har samarbejdet med Ryan Gosling om at bringe James R. Hansens bog ”First Man: The Life of Neil Armstrong” til live på lærredet. Gosling får følgeskab af bl.a. Claire Foy, Olivia Hamilton og Jason Clarke.

'Bad Times at the El Royale'. Pressefoto

'Bad Times at the El Royale'. Pressefoto

Thriller

Ugens anden premierefilm er 'Bad Times at the El Royale'.

Det er en thriller med Chris Hemsworth og Jeff Bridges, hvor syv fremmede mennesker får deres skæbner flettet sammen på hotellet El Royale i 1960'erne. Instruktøren har tidligere arbejdet sammen med hovedrolleindehaveren Chris Hemsworth i gyserfilmen The Cabin in the Woods, men er mest kendt for sin rolle som tordenguden i Marvels superhelteunivers.

brie

Publiceret 20 October 2018 04:00