Man scanner QR-kodenmed sin smartphone, når man går ind i biografsalen. Foto: Screendump fra SubReader

Man scanner QR-kodenmed sin smartphone, når man går ind i biografsalen. Foto: Screendump fra SubReader

Få læst underteksterne på film i Albertslundbiograferne

Albertslundbiograferne var en af de første i landet til at indføre systemet, hvor man via en mobilapp kan få underteksterne læst op på de film man ser

Af
Jørgen Brieghel

biografer ”Der er omkring 400.000 mennesker med læsevanskeligheder i Danmark, og for dem vil det være en stor lettelse, at biograferne nu tilbyder den nye service, hvor man via en app på sin smartphone kan få læst underteksterne op på spillefilm”, siger Torben Holm Larsen, direktør for Albertslundbiograferne.

Albertslundbiograferne var en af de første i landet til at indføre det nye system SubReader. Siden er 25 andre biografer i landet kommet med.

”Vi har fået henvendelser fra brugere af biograferne, som har haft svært ved at få noget ud af udenlandske film, fordi de har læsevanskeligheder. Så for os har det været naturligt at koble os på det nye system, da det blev tilgængeligt”, siger Torben Holm Larsen.

Sådan virker det

Systemet kræver en smartphone. Her downloader og installerer man app’en ”SubReader”.

Når man så kommer i biografen, scanner man den QR-kode (en firkantet stregkode) der sidder ved indgangen til enten Bio eller Lillebio. Så ved app’en med det samme, hvilken film, man skal ind og se.

Filmen afspilles som altid digitalt fra operatørrummet, og i den digitale pakke er samtidig en forbindelse til en boks, der sørger for at omforme filmens tekster til en digital kvindestemme, der læser teksterne op, som de kommer. Lyden streames så direkte til ens smartphone, og via ens eget headset kan man nu få fuld oplevelse af den film, man ser på det store lærred.

Ved kun at benytte den ene øresnegl, kan man både få filmen originallyd og lyden fra oplæsningen. På samme tid undgår man at forstyrre andre biografgængere.

Lille investering

”Det har været helt oplagt for os at gå med på det nye system. For naturligvis vil Albertslundbiograferne være med på teknologier, der kan være til gavn for flest mulige. Og så har det i øvrigt kun været en lille investering for os”, siger Torben Holm Larsen.

Publiceret 02 November 2018 07:00