Cirka 250 borgere var mødt frem på stadion for at høre mere om seniorboligprojekterne på tre grunde i Albertslund. Privatfoto

Cirka 250 borgere var mødt frem på stadion for at høre mere om seniorboligprojekterne på tre grunde i Albertslund. Privatfoto

Stadion fyldt: Albertslunderne ville høre om seniorboliger

Fællesheden vil opføre seniorboliger på tre grunde i Albertslund. 250 albertslundere kom til info-møde for at høre mere

Af
Jørgen Brieghel

seniorboliger Der er vist ingen tvivl om, at interessen for at få seniorboliger i Albertslund er stor. I hvert fald var den ene hal på stadion fyldt, da ca. 250 borgere havde fundet vej til informationsmøde om de kommende projekter.

Fællesheden er navnet på de projekter, der skal udføres som pilotprojekter på grundene Stensmosegrunden ved Randager, Hjørnegrunden i Herstedvester og Roholmparken ved Humlehusene.

Mødet blev skudt i gang af borgmester Steen Christiansen, der gav en kort introduktion om Albertslunds Kommunes vision for senioregnede boliger.

Herefter var det developer, Propreco, der tog over.

Udviklingsdirektør David Ernst-Sunne fra Propreco og arkitekt, partner Malene Holmsgaard fra Zeso Architects præsenterede både Proprecos overordnede vision for seniorboliger og gav bud på, hvordan den er tilpasset de tre grunde i Albertslund.

Fællesskaber

Der er tale om en idé, bygget på fællesskaber i flere niveauer og grader. Der søges fællesskab i bebyggelserne, men også fællesskab med de omkringliggende bebyggelser.

”De tre bebyggelser vil også være forskellige fællesskabsmæssigt”, lød meldingen fra Malene Holmsgaard og David Ernst-Sunne. ”Bebyggelsen på Hjørnegrunden vil forsøge at integrere sig i det allerede eksisterende, stærke fællesskab i Landsbyen. Bebyggelsen på Stensmosegrunden vil have sig eget fælleshus. Hvor bebyggelserne på Hjørnegrunden og Stensmosegrunden vil være senioregnede boliger, vil bebyggelsen i Roholmparken være et decideret seniorbofællesskab, hermed ikke ment et kollektiv, men et bofællesskab centreret omkring en fælles interesse, i dette tilfælde ’det grønne og egen produktion af frugt/grønt’ udmøntet i urban farming, nyttehaver mv. som der vil være god plads til på grunden”, fortalte Malene Holmsgaard.

”Alle tre steder er der plads til at være sig selv egen bolig, nyde det lille fællesskab med nærmeste naboer, det lidt større fællesskab internt i bebyggelsen og i sidste ende det store fælleskab i Albertslund”.

David Ernst-Sunne fortalte, hvorfor fællesheden i Albertslund som udgangspunkt bliver lejeboliger, og hvordan størrelserne på boligerne er valgt:

”Boligernes størrelse er valgt, så der kan opnås størst mulig boligydelse som pensionist, men også for at sikre at Fællesheden bliver boliger, som stort set alle seniorer kan vælge som hjem uanset økonomiske omstændigheder”, sagde David Ernst-Sunne.

Små boliger?

Mødet sluttede med spørgsmål fra salen.

Der blev bl.a. diskuteret boligstørrelser. Nogle mente, at de var klart for små, mens ane andre gav udtryk for fordelene for dem og for seniorer generelt ved disse størrelse.

Bedre tegninger, plantegninger blev efterlyst, og David Ernst-Sunne lovede, at de vil komme løbende - ikke mindst af hensyn til lokalplansprocessen og det forestående udbud.

Der blev spurgt til vedligehold, rettigheder, udstyr som alle falder ind under Lejelovens bestemmelser.

Alle blev til sidst opfordret til at skrive sig på interesselisten for at holde sig opdateret.

Læs mere på Fællesheden.dk

Publiceret 03 November 2018 06:00