Helene Eskildsen fra Agenda Center Albertslund, Karen Engberg fra Næstehjælpere og Malene Dyrholm fra Røde Kors. Pressefoto

Helene Eskildsen fra Agenda Center Albertslund, Karen Engberg fra Næstehjælpere og Malene Dyrholm fra Røde Kors. Pressefoto

Ny forening: Gode madvarer i Albertslund skal ikke gå til spilde

”Stop Spild Lokalt – Albertslund” vil dele overskudsmad fra butikkerne ud til byens borgere

Af
Jørgen Brieghel

initiativ ”Vi synes, det er ærgerligt, at så mange gode madvarer går til spilde, når der samtidig er borgere i Albertslund, der har svært ved at få det til at løbe rundt”.

Det siger Karen Engberg fra Næstehjælpere. Sammen med Malene Dyrholm fra Røde Kors og Helene Eskildsen fra Agenda Center Albertslund har de taget initiativ til en ny forening: ”Stop Spild Lokalt - Albertslund”.

Foreningen vil hente overskudsmad i byens supermarkeder og butikker og dele det ud til borgere i Albertslund.

”For et år siden satte vi ”Næsteskabet” op ved siden af Musikteateret. Her kan man aflevere forskellige tørvarer, brød og grønt og det har været meget besøgt. Vi kan derfor se, at behovet er der, så nu vi vil gerne skabe nogle nye rammer, hvor igennem vi kan formidle mange flere fødevarer”, siger Karen Engberg.

Mangler et lokale

”Vi arbejder lige nu på at finde et egnet lokale”, tilføjer Malene Dyrholm.”Lokalet og vores håndtering af madvarerne skal selvfølgelig godkendes af fødevaremyndighederne, men så kan vi også gøre brug af de landsdækkende aftaler, landsorganisationen ”Stop Spild” har lavet med flere af supermarkedskæderne og på den måde, kan vi redde en masse mad”.

Stiftende generalforsamling

Foreningen holdt for nylig et velbesøgt informationsmøde, og mandag 12. november kl. 19 er der stiftende generalforsamling i Cafésalen i Sundhedshuset. Dørene åbnes kl. 18.30, hvor der vil være et lille traktement sponsoreret af Føtex.

”Med Stop Spild Lokalt reducerer vi både madspildet i byen, vi hjælper økonomisk trængte og vi styrker fællesskabet. Det er helt i tråd med ånden i byen og det bakker Agenda Centeret naturligvis op om”, siger Helene Eskildsen. ”Der er rigtig god energi i projektet og stor opbakning fra frivillige, der gerne vil hjælpe til. Og så snart vi har fundet et lokale, går vi i gang”.

Vil man vide mere om foreningen og projektet kan man enten gå ind på Facebooksiden: Stop Spild Lokalt (Albertslund) eller kontakte Agenda Centeret på eskildsen@agendacenter.dk eller tlf.: 4362 2015.

Publiceret 05 November 2018 06:00