Tre gange så mange elever deltog i forhold til sidste år, konstaterer eleverne Ea og Kristine.

Tre gange så mange elever deltog i forhold til sidste år, konstaterer eleverne Ea og Kristine.

Unge gav en hånd til Grønland

140 elever samlede 49.000 kroner ind for Operation Dagsværk

Af
Finn Due Larsen

Onsdag valgte flere end 140 elever fra Next Albertslund Gymnasium at forlade gymnasiet for en enkelt dag. Dagen blev i stedet brugt til at hjælpe andre, som har sværere vilkår end unge på vestegnen.

Operation Dagsværk (OD) støtter i år unge i Grønland, og målet er at forme et projekt, som vil styrke trivsel og velvære hos de grønlandske unge. Organisationerne bag OD har blandt andet udviklet et uddannelsesforløb i socialt entreprenørskab, kaldet Sprint.

På Dagsværkdagen har elever fra de danske og grønlandske ungdomsuddannelser og grundskoler arbejdet for at styrke de unge grønlænderes tro på sig selv og kickstarte deres indre handlekraft.

De godt 140 elever fra Next Albertslund Gymnasium, som deltog i årets OD, har samlet over 49.000 kr. ind til det gode formål ved selv at arbejde for andre.

Til at igangsætte og koordinere indsatsen på AG, har blandt andre Kristine og Ea, begge 3.g og elevrådet, brugt en stor del af deres fritid de seneste uger på at hjælpe deres kammerater på AG med af finde jobs og tilmelde sig.

Begge piger er enige om, at indsatsen har været stor, men det hele værd.

Publiceret 09 November 2018 04:00