Her kan man bytte byggematerialer. Privatfoto

Her kan man bytte byggematerialer. Privatfoto

I Albertslund smider man ikke brugbare brædder ud

Byt Et Bræt er et nyt tiltag på Genbrugsstationen. Officiel indvielse 29. november

genbrug Byt Et Bræt er et nyt tiltag på Genbrugsstationen, bestående af et lille lager, hvor borgere og virksomheder kan give eller hente rester af byggematerialer, som ellers ville være sendt til forbrænding, deponi eller genanvendelse. Det kan være alt fra lægter, brædder, trykimprægneret træ, mursten, tegl, pvc rør, søm og skruer, isoleringsmateriale, vindpap, tagpap m.v.

"Vi ser dagligt mange nye brugbare materialer ende som affald i containerne" siger Keld Frandsen, daglig leder af Materialegården og Genbrugsstationen. "Af sikkerhedsmæssige årsager kan vi ikke tillade borgere at tage materialer direkte fra containerne på pladsen, derfor har vi nu som forsøg etableret dette lille lager, hvor borgere og virksomheder kan give materialer videre til andre".

Der bliver officiel indvielse af ordningen 29. november.

Tyvstartet

"Vi har tyvstartet lidt i det små" fortæller en af genbrugsvejlederne på pladsen. "Og vi har fået rigtig mange positive reaktioner både fra borgere og virksomheder, som synes godt om ideen". Byt Et Bræt modtager ikke rester af maling og kemikalier eller brugte materialer (byggeaffald) da de kan være forurenet med bly og pcb, som ikke må spredes videre. "Vi vil gerne have at folk henvender sig til os, når de vil aflevere materialer" siger genbrugsvejlederen. "Så kan vi godkende, hvad der må gives videre og hvad vi desværre må takke nej til".

"For at sikre fremtidens ressourcer, skal vi genbruge langt mere end vi gør i dag", siger miljømedarbejder Birte Kvamm. "Når vi genbruger materialer direkte uden først at forarbejde dem i en genanvendelsesproces, så udnytter vi ressourcerne bedst muligt". Byt Et Bræt er det første tiltag af flere, hvor der åbnes op for mere direkte genbrug på Genbrugsstationen. Aktiviteterne hjælpes på vej af projektet Partnerskab for Cirkulære kommuner, som Albertslund Kommune deltager i sammen med 4 andre kommuner.

"Vi håber der kommer rigtig mange på dagen og at folk medbringer materialer, så vi får skudt Byt Et Bræt godt igang", siger Keld Frandsen.

Genbrugsstationen byder på kaffe og kage til de første 100 besøgende i Byt Et Bræt, torsdag den 29. november kl. 15:30 - 16:30. Miljø & By udvalgsformand Leif Pedersen klipper snoren, hvorefter der serveres kaffe og kage indenfor i Byt Et Bræt.

brie

Publiceret 13 November 2018 09:00