Afiara String Quartet. Pressefoto

Afiara String Quartet. Pressefoto

Afiara fra Canada besøger Albertslund

Afiara String Quartet og en ekstra bratschist giver koncerter i Herstedvester Kirke og på Albertshøj

musik Albertslund får besøg af den internationalt anerkendte Afiara String Quartet. Denne gang som kvintet. De var her for to et halvt år siden, hvor de viste kammermusik på højeste niveau. Nu kommer de med en ekstra bratschist, og er derfor en kvintet.

Herstedvester Kirke er vært for kvintetten, og de optræder i kirken på lørdag 24. november kl. 16.00.

Men det er ikke kun almindelige koncertgængere som skal have oplevelsen, derfor optræder ensemblet også for de ældre på plejecentret Albertshøj om tirsdagen og for alle fjerdeklasserne på Herstedvester Skole om fredagen.

Og de deltager også i workshop med Musikskolen, hvor de unge elever vil spille med dem – og ikke mindst få nye input i deres egne små kammermusikgrupper. Også alle musikeleverne på Albertslund Gymnasium vil høre dem torsdag formiddag og de når at spille en lille koncert i Herstedvester Fængsel samme aften.

Og så deltager de endda også til højmessen i Herstedvester Kirke på søndag 25. november kl. 10.00, hvor de spiller præ- og postludium og akkompagnerer et par salmer oveni. Nogle travle og intense dage for de højst professionelle musikere.

Det internationale anerkendte ensemble – som består af to violiner, to bratscher og en cello – har vundet flere priser og udmærkelser for deres indspilninger verden over, og er nu på en større danmarksturne. I Herstedvester Kirke på lørdag kl. 16 spiller de Mozarts berømte og elskede strygekvintet i g-moll, Johannes Brahms’ kvintet i G-dur og Carl Nielsens strygekvintet med fortegnelsen CNW 59. Der er gratis adgang.

Alle ugens seks begivenheder sker i samarbejde med diverse fonde samt Albertslund kommune, hvis kulturpulje har givet tilskud.

brie

Publiceret 19 November 2018 05:00