Stort engagement til den første koncert. Fotos: Bo Nygaard Larsen

Stort engagement til den første koncert. Fotos: Bo Nygaard Larsen

Debut-koncert: ’Alle Kan Synge’ kom flot fra start

175 elever fra 0. og 1. klasser gav koncert foran et stort publikum på Herstedøster Skole

sang Ganske langsomt bliver podierne fyldt op med glade og spændte børn. Det er fredag morgen, og på Herstedøster Skole er de 175 børn fra 0. og 1. klasser ved at gøre klar til deres første koncert som klassekor. Siden skoleårets begyndelse har de hver uge fået undervisning i korsang som en del af projektet Alle Kan Synge, der er et samarbejde mellem Herstedøster Kirke og Herstedøster Skole.

Kommet godt fra start

»Alle Kan Synge er kommet godt fra start med en stigende opbakning fra forældre, lærere, pædagoger, skole og kirke. Det giver en enorm motivation til vores videre arbejde,« siger projektleder Anne-Kari Ferenczi og spejder ud over forsamlingen.

Koncerten er den foreløbige kulmination på projektet. De i alt syv klassekor skal nu som ét stort indskolingskor give eksempler på det, de har lært, og på korleder Signe Sørensens slag på klaveret, bryder sangen løs.

Alle Kan Synge er et imponerende samarbejde mellem skole, kirke og kor.

Alle Kan Synge er et imponerende samarbejde mellem skole, kirke og kor.

Det gør en forskel

Musiklærer Charlotte Greve stamper takten med sin højre fod. Hun har været med i projektet, siden det var på idéstadiet, og hun er imponeret over, hvordan sangen påvirker eleverne.

»Det her projekt gør en stor forskel. Jeg kan mærke, at eleverne gennemgår en stor udvikling både sangmæssigt og disciplinært. Det er da også tydeligt at høre, at de synger bedre, end de gjorde før,« siger Charlotte Greve.

»Jeg ser virkelig frem til, at projektet fortsætter efter jul. Samarbejdet mellem skolen og kirken og er fantastisk, og jeg kan se, hvor glade eleverne er for at synge.«

Stor begejstring

Begejstringen fra publikum er stor. Ikke mindst, da kæmpekoret sætter i med deres egen version af Tommy Seebachs ’Under stjernerne på himlen’.

»Børnene lærer at synge et bredt repertoire. « siger Anne-Kari Ferenczi.

»I klassekortimerne styrkes sangen og det enkelte barns sangstemme. Men også klassens fællesskab og den sociale tilknytning eleverne imellem. Samtidig får børnene lov under kontrollerede former at bruge noget af deres store mængde energi til noget konstruktivt og skabende, i tæt samarbejde med lærerne og pædagogerne.«

Koncerten er forbi, klapsalverne bryder løs og eleverne stråler og ser glade ud.

Kirke-skole-kor

»Alle Kan Synge er Danmarks største kirke-skole-kor, og vi har fået en god pressedækning. Vi håber meget på, at projektet også kan fortsætte de kommende skoleår,« siger Anne-Kari Ferenczi.

Alle Kan Synge er i skoleåret 2018/2019 støttet af Albertslund Kommune, Statens Kunstfond og Glostrup Provsti. Derudover stiller Herstedøster Kirke og Herstedøster Skole hver især medarbejdere til rådighed for projektet.

brie

Publiceret 19 November 2018 10:00