DEBAT: Alternativet: Forbrændingens mod bør hyldes

Af
Anders Stjernholm

komiker og folketingskandidat (Alt.) og Kenni Flink

medlem af kommunalbestyrelsen (Alt.)

I første omgang bør vi fra politisk hold respektere Forbrændingens beslutning om at vælge et skarpt tema og udtryk for 2019-sæsonen. Kulturintuitioner skal til enhver tid have kunstnerisk frihed, som aldrig må begrænses af politisk indblanding. I anden omgang – hvis vi tager debatten om det kulturelle greb i at lave en rent kvinde-funderet sæson, så hylder vi deres mod.

Forbrændingens program i 2019 har vakt opsigt på de sociale medier og i aviser, for I 2019 vil det nyskabende spillested sætte fokus på kvindelige artister som de tegnende profiler. Det er på mange måder opsigtsvækkende, at den primære reaktion er forargelse og afstandtagen.

Der skal ikke meget research til, for at finde ud af, at Forbrændingen netop er et spillested med kant. Kigger man på deres hjemmeside, står der i første afsnit:

”Vores fokus er på de unikke oplevelser – således vil vi gerne være kreativ medskaber af koncertformater og iscenesættelser.”

Her har vi essensen! Forbrændingen har dedikeret scenen til kvindelige artister i ét år som et ”Tema”. En sådan klar profil er modig og netop indbegrebet af et nytænkende kulturliv, som Albertslund kan være stolt af.

Albertslund går endnu engang forrest og bidrager til en overordnet debat om ligestilling. I dette tilfælde ligestilling af scenekunst. I 2019 vil vi lære flere kvindelige artister at kende. Blandt dem mange artister, der er etableret på den danske musikscene, men fravælges på de større scener.

Forbrændingen har løftet baren for debatten, ved at have modet til at gå mod strømmen og genskabe debatten, fra modsatte perspektiv. Forbrændingen bør hyldes og støttes!

Publiceret 23 November 2018 18:00