Se billeder og video: Juletræet blev tændt med fire forsøg

Bytorvet var fredag propfyldt med børn og voksne, der var med til at tænde de mange lys i centret

Af
Jørgen Brieghel

lyst Der måtte tre forsøg til, før juletræet på Bytorvet blev tændt. Det var som en lighter, der ikke virker første gang, men lige skal have et par ekstra tryk, før flammen kommer.

Borgmester Steen Christiansen holdt traditionen tro juletalen fra scenen, hvor han var godt pakket ind i ca. 90 børn fra Baunegården. Sammen med Bytorvets hundredvis af børn og voksne talte de ned: 10, 9…..1, 0”

Og så tændte alle lysene. Men lysene på det store træ gik først ud. Alle holdt vejret. Så lys igen. Så ud. Og til sidst var der lys! Puha! Og vi skal hilse og sige, at årets lys er hvide, og ikke kulørte som tidligere.

Der er nu blevet lys i en mørk tid, og fredag var ganske særlig mørk. Dels var det gråt og vinterligt,. dels var det en kommerciel Black Friday.

Men lys kom der, og som borgmesteren sagde i sin tale:

”Julemåneden nærmer sig med hastige skridt. Så tænder vi for alvor op under julestemningen. Og den bliver fulgt op af julearrangementer og luciaoptog i daginstitutionerne, skolerne og foreningerne. For december er en travl tid, men også en familietid”.

”Midt i al travlheden skal vi huske at have tid til hinanden. At strege ud og sætte kryds ved fællesskabet. Give tid til at have en hel måned at glæde os i. Sammen. En hel måned at hygge os i. Sammen.”

Når vi om lidt tænder lyset i juletræet maler vi dagen lys. I en mørk og kold tid er julen kærkommen. Kærkommen fordi vi tænder flere lys. Vi vælger lyset frem for skyggen. Og er lidt mere sammen. Vi synger sammen, holder julefrokoster sammen og danser rundt om juletræet sammen. Kære alle sammen. Om lidt tæller vi ned for at få juletræet til at lyse her i Albertslund”.

På torvet bød Føtex på gløgg og æbleskiver, der var rensdyr, der var brændte mandler, på scenen var der MFK Dance, og den sene eftermiddag sluttede med ABBA-show fra scenen. Men inden da havde de mange Baunegårdsbørn sunget julens kendte sange.

Så vi gik der fra i rigtig fin julestemning.

Centerforeningen stod for arrangementet.

Publiceret 24 November 2018 09:30