"Byt et bræt" blev indviet af Leif Pedersen ved en sammenkomst på genbrugsstationen. Foto: brie

Se billederne: Cirkulær økonomi starter med at bytte et bræt

”Byt et bræt” blev indviet på genbrugsstationen torsdag med tale, kaffe, kage og regnvejr

Af
Jørgen Brieghel

genbrug ”Vi lever i en verden, hvor presset på jordens ressourcer er for stort. Jordens befolkning bruger på otte måneder det samme, som det tager morder jord et år at genskabe. Derfor er vi glade for at vi nu i fællesskab skal starte en rejse hen mod et samfund, hvor vi tænker cirkulær økonomi ind i alle processer. Et simpelt sted at starte er at genbruge flest muligt, og hvor starter man med det? Naturligvis på Albertslund Genbrugsstation”.

Det sagde Leif Pedersen (SF), formand for Miljø- og Byudvalget., da han torsdag indviede den nye ”Byt et bræt” på genbrugsstationen.

I silende regn, tiltagende mørke, men dog med kulørte lamper, kaffe, hjemmebag og godt humør hos de fremmødte.

Leif Pedersen klipper snoren og indvier Byt et bræt.

Leif Pedersen klipper snoren og indvier Byt et bræt.

Byt et bræt

”Byt et bræt” er et lille lager på Genbrugsstationen, hvor borgere og virksomheder kan give eller hente rester af byggematerialer. Det kan være alt fra lægter, brædder, trykimprægneret træ, mursten, tegl, pvc rør, søm og skruer, rockuld, vindpap, tagpap m.v.

Det giver værdi for miljø og klima, når materialer bliver genbrugt direkte, fremfor at blive sendt til forbrænding, deponi eller genanvendelse. Det er med til at forlænge levetiden for de ressourcer, som vi har til rådighed i dag.

Hvis man har nogle materialer man gerne vil give videre til andre, så kontakter man en medarbejder på pladsen. Man er altid velkommen til at gå ind og kigge, om der er noget man kan bruge, lyder det fra genbrugsstationen.

Det første kig ind i Byt et bræt.

Det første kig ind i Byt et bræt.

Flere initiativer

”Byt et bræt” er kun et initiativ ud af flere” sagde Leif Pedersen. ”Genbrugsstationen er oplagt stedet, hvor affald fra en virksomhed kan finde vej til at blive en ressource i en anden virksomhed. Næste step på rejsen er derfor at forsøge at skabe et netværk af virksomheder, frivillige foreninger, socioøkonomiske virksomheder og borgere, der går sammen om at skabe projekter, der understøtter cirkulær økonomi”.

Leif Pedersen sluttede med at rose de engagerede og motiverede medarbejdere på genbrugsstationen, og så skulle snoren ellers klippes over til ”Byt et bræt”.

Publiceret 01 December 2018 06:00