Marianne N. Kristensen indsættes 9. december som ny sognepræst i Herstedvester kirke. Privatfoto

Marianne N. Kristensen indsættes 9. december som ny sognepræst i Herstedvester kirke. Privatfoto

Herstedvester kirke får ny præst på søndag

Marianne Nicolaisen Kristensen indsættes som ny sognepræst 9. december

kirkeliv Herstedvester kirke får ny præst. 9. december indsættes Marianne Nicolaisen Kristensen. Det sker i forbindelse med kirkegangen kl. 10. Derefter er menighedsrådet vært ved en reception i Rytterskolen.

Marianne Nicolaisen Kristensen har været præst i 20 år i to landsbykirker i Lejre.

”Genkendeligheden på landet er stor, det bliver den ad åre også her, for præster møder rigtig mange mennesker. Der er en stor kvalitet i at træffe andre og blive genkendt som et menneske, der hører til”, siger

Marianne Nicolaisen Kristensen i en beskrivelse af sig selv på kirkens hjemmeside.

” Jeg er gift med Mikael. Han er økonom og arbejder som kontorchef med almene boliger i Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen. Sammen har vi Nikolaj på 22 år, Søren på 18 år, Peter på 15 år og Bertram på 14 år. Bertram skal konfirmeres til foråret”, fortæller Marianne Nicolaisen Kristensen.

”Jeg er optaget af verden, af samfundet og det, som sker. Det giver mig inspiration til prædikenskrivningen. Jeg er optaget af alt det med livet, og hvad evangeliets budskab banker på med hos den enkelte, som på godt og ondt lever her i verden. Jeg tilhører den brede folkekirkelighed. Det grundtvigske skinner igennem i mine prædikener med Guds kærligheds- og sandhedsånd. Det er nåden, lyset og håbet, vi rejser os ved, og det, vi har brug for at blive mindet om, er Guds gave til os i Jesus Kristus. Det med Gud og tro er vigtigt, fordi det handler om at være menneske og sådan er tro for mig også en grundlæggende tillid i livet”, fortæller Marianne Nicolaisen Kristensen om sig selv.

Hendes ambitioner er bl.a. at holde gode gudstjenester for de mange, og at være en god præst for den enkelte.

”Menigheden er vigtig, for uden menighed kan det ikke lade sig gøre at skabe et fællesskab. Jeg glæde mig til fællesskabet og til at leve og bo med familien sådan et pragtfuldt sted”, slutter Marianne Nicolaisen Kristensen.

brie

Publiceret 02 December 2018 06:00