En fuldstændig overrumplet Ole Damsgård Olsen modtager Lyspunkt Prisen 2018 af Kulturøkologisk Forenings formand Erland Andersen

En fuldstændig overrumplet Ole Damsgård Olsen modtager Lyspunkt Prisen 2018 af Kulturøkologisk Forenings formand Erland Andersen

Ole ”Dyregård” modtager Lyspunktprisen 2018

Efter næsten 43 år på Dyregården fik Ole Damsgård Olsen Lyspunktprisen

Af
Jørgen Brieghel

hæder Ole Damsgård Olsen troede, at han skulle til et helt almindeligt møde i fredags, hvor han bare skulle bidrage med lidt historik om Dyregården og naturplejen i Albertslund. Men han blev klogere. Det viste sig, at dagsordenen var en helt anden. I stedet for en stribe naturinteresserede mennesker, dukkede Erland Andersen fra Kulturøkologisk Forening nemlig pludselig op for at overrække Ole årets Lyspunkt Pris – prisen for en ekstraordinær indsats for byen og fællesskabet.

”Selvfølgelig skulle Ole have årets pris”, siger Erland Andersen. ”Han har ikke bare fortjent den i 2018, men sparet op til den i alle 43 år på Dyregården. Han har gjort Dyregården til en institution i byen, og han er også selv en institution i byen. En af byens vigtige holdepunkter, et fundament og en kulturbærer. Vi albertslundere skylder Ole stor tak, og det vil vi gerne sige med prisen”.

Det står på diplomet

Sammen med prisen fulgte en stor kurv fyldt med julegodter, vin, blomster og et diplom. På diplomet stod:

”Årets Lyspunkt 2018”

Prisen for en ekstraordinær indsats for byen og fællesskabet!

Prisen tildeles i 2018 Ole Damsgård Olsen, der gennem mere end 40 år på Dyregården, har bragt generationer af nye albertslundere tættere på dyr og natur. Omgivet af heste, grise, køer og får, på mark og eng, fra traktor og hestevogn har Ole med indsigt, engagement, hjælpsomhed og ro formidlet forståelsen af naturen og respekten for dyrene til byens borgere - især de yngre.

En uvurderlig indsats for at skabe hele mennesker i balance mellem natur og kultur.

Tak – du gør byen bedre!

Det er 12. gang Kulturøkologisk Forening uddeler prisen, og de gør en dyd ud af, at det skal være en stor overraskelse for prismodtageren. Det lykkedes også denne gang.

”Overraskelsen lykkedes til fulde”, fik en forfjamsket prismodtager fremstammet, ”Men overraskelser er jo også gode her i livet - især de positive”.

De har fået den før

Således blev Ole Damsgård Olsen skrevet ind i rækken af prismodtagere, der bl.a. omfatter Janie og Mogens Haarh fra Galleri Bagatel, Lisbeth Mathisen fra Albertslund Delebil, redaktør på AP Jørgen Brieghel, borgmester Finn Aaberg og sidste års prismodtager Peter Friis fra Small Living.

Publiceret 08 December 2018 08:00