Cold War - en af ugens premierefilm. Pressefoto

Cold War - en af ugens premierefilm. Pressefoto

Svimlende kærlighed og hæsblæsende Spider-Man

Ugen byder på to premierefilm i Albertslundbiograferne

ugens film ”Cold War” er en svimlende kærlighedshistorie om to mennesker med meget forskellig baggrund og vidt forskellige temperamenter. De er helt forkerte for hinanden, men er alligevel via passionen og musikken dømt til at blive ved med at søge hinanden. En umulig kærlighedshistorie i en umulig tid, der udspiller sig under den kolde krig i 1950’ernes Polen, Berlin, Jugoslavien og Paris.

COLD WAR vandt prisen for bedste instruktion ved filmfestivalen i Cannes og er Polens kandidat til a rets Oscaruddeling. Instruktør, Pawel Pawlikowski, modtog en Oscar og en European Film Award for bedste film for sit sort-hvide mesterværk, IDA.

“Cold War” er dedikeret til Pawel Pawlikowskis forældre, der ligesom hovedkaraktererne i filmen også hed Wiktor og Zula. De døde i 1989 lige før Berlin-murens fald og havde tilbragt 40 a r af deres liv sammen. Deres forhold er blevet beskrevet som turbulent, da de ad flere omgange afsluttede forholdet for så at finde sammen igen og starte forfra. Pawlikowski har fortalt, at de begge var stærke og vidunderlige mennesker, men som par var de en katastrofe. Pawlikowski har længe haft et ønske om at vise forældrenes kærlighedshistorie pa film, men efter deres død havde han svært ved at forstå , hvorfor det skulle være så kompliceret imellem dem.

Spider-Man på en ny måde. Pressefoto

Spider-Man på en ny måde. Pressefoto

Spider-Man

I ”Spider-Man: Into The Spider-Verse” møder vi Brooklyn teenageren Miles Morales, og Spider-Verse’ets ubegrænsede muligheder, og hvor mere end én kan bære masken... Filmen kommer med både dansk og amerikanske tale. I den danske version har bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Julia Sofia Aastrup og Lars Mikkelsen lagt stemme til nogen af rollerne, mens i den amerikanske er det Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Nicolas Cage m.fl., der giver stemme til filmens karakterer.

Phil Lorde og Chris Miller, de kreative sjæle bag ”LEGO Filmen – Et klodset eventyr” og ”21 Jump Street”, har denne gang brugt deres enestående talent på at skabe et fuldstændig anderledes Spider-Man Univers forenet med en banebrydende visuel stil, der aldrig har set sin lige.

Publiceret 09 December 2018 07:00