Madpapir og husholdningsfilm er bedre end sølvpapir, lyder et miljøråd fra Agenda Centret.

Madpapir og husholdningsfilm er bedre end sølvpapir, lyder et miljøråd fra Agenda Centret.

Miljøråd: Brug madpapir og film, ikke sølvpapir

Vi er gode her i Albertslund, men kan gøre det bedre, lyder det fra Agenda Centret

Af
Finn Due Larsen

Miljø Helt generelt er albertslunderne rigtigt godt med, når det handler om miljørigtig adfærd. Men derfor kan der jo godt være punkter, hvor man kan gøre det endnu bedre.

Sådan lyder det fra Agenda Centret, der har lavet en helt uvidenskabelig undersøgelse, der viser, at de ellers så miljøbevidste albertslundere bruger rigtig meget sølvpapir.

”For nylig underviste jeg en skoleklasse på Herstedøster Skole, og blev ret overrasket over, at mere end halvdelen af eleverne havde deres madpakker pakket ind i sølvpapir”, fortæller Signe Landon fra Agenda Centeret.

”Generelt opfatter jeg os albertslunderne som meget miljøbevidste, men at sølvpapir er dårligt for miljøet, har vi åbenbart ikke taget til os. Her kan vi godt gøre det bedre”.

Brugen af sølvpapir er albertslunderne imidlertid ikke alene om. Sølvpapir er et hit i mange danske køkkener, hvor det bliver brugt til madpakker, til at pakke madrester ind i og til at putte over varme ting i ovnen. Men sølvpapir er meget energikrævende at fremstille, og derfor bør vi bruge andre alternativer, hvor vi kan, mener Signe Landon.

”Til madrester kan vi f.eks. bruge husholdningsfilm, opbevaringsbøtter, eller en tallerken som låg på en skål. Til madpakkerne kan vi bruge madpapir, husholdningsfilm og en madkasse. For sølvpapiret om madpakken udleder 30 gange så meget CO2 som madpakken i madpapir”, kommer det fra Signe Landon, der lige vil tilføje, ”at sølvpapiret stadig har sin berettigelse til varme ting. For eksempel når fredagsstegen skal hvile”.

”Sølvpapir er lavet af aluminium, og det kræver rigtig meget, som i RIGTIG meget, energi at producere det. Derfor er det også vigtigt, at aluminiummen bliver genbrugt. Derved kan vi spare hele 95 procent af den energi, der skal bruges til at producere nyt aluminium. Så er du ikke helt klar til at skifte sølvpapiret ud, så sørg i hvert fald for, at det efter brug bliver smidt i containeren til metal, så det kan blive genanvendt”, slutter Signe Landon med et løftet øjenbryn.

due

Publiceret 13 December 2018 06:00